Overzicht van beveiligingsgegevens Microsoft-account

Overzicht

Beveiligingsgegevens bestaan uit een telefoonnummer of alternatief e-mailadres dat we kunnen gebruiken contact met u op te nemen over accountbeveiliging. Met deze gegevens kunnen we uw identiteit bevestigen voordat er wijzigingen aan uw account worden uitgevoerd. Deze wijzigingen zijn bijvoorbeeld een nieuw wachtwoord, nieuwe factureringsgegevens of contactgegevens. Dit helpt om uw account te beveiligen.

Om persoonlijke gegevens te beschermen, vraagt Microsoft klanten even de tijd te nemen om te verifiëren dat de beveiligingsgegevens voor hun Microsoft-account actueel zijn. Afhankelijk van hoe lang het geleden is dat u uw beveiligingsgegevens hebt bijgewerkt, wordt u wellicht gevraagd u aan te melden met uw Microsoft-account, beveiligingsgegevens toe te voegen aan uw account of de gegevens in uw Microsoft-account te verifiëren.

Onderwerpen

Meld u aan met uw Microsoft-account

Als u het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account al een tijdje niet meer hebt ingevoerd omdat de gegevens zijn opgeslagen op uw console, wordt u wellicht gevraagd deze gegevens te verifiëren als u uw profiel moet downloaden of u zich aanmeldt bij een nieuwe Xbox-console.

Als u wordt gevraagd uw wachtwoord bij te werken of te verifiëren, dan moet u dat binnen één week doen. Als u uw wachtwoord niet binnen een week bijwerkt of verifieert, vergrendelt Microsoft uw account om deze te beschermen. U zal zich pas opnieuw kunnen aanmelden nadat u het wachtwoord hebt geverifieerd.

Opmerkingen

• Om het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in te stellen, gaat u naar de aanmeldpagina en klikt of tikt u op Geen account toegang. Volg dan de instructies.
  • Als u een Xbox One-console hebt, selecteer dan Ik ben mijn wachtwoord vergeten op het aanmeldscherm van Xbox om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Beveiligingsgegevens toevoegen aan uw Microsoft-account

We kunnen verifiëren dat u de eigenaar van de account bent en u helpen om problemen met uw account sneller op te lossen als u beveiligingsgegevens aan uw account hebt toegevoegd. Als u geen mobiele telefoonnummer of alternatief e-mailadres hebt opgegeven als beveiligingsgegevens, moet u dit toevoegen wanneer dat wordt gevraagd.

Opmerking Voor meer informatie over hoe Microsoft beveiligingsgegevens gebruikt, zie Beveiligingsgegevens toevoegen aan uw Microsoft-account en Beveiligingsgegevens Microsoft-account: Veelgestelde vragen.

Xbox One-gebruikers

Als u een Xbox One-console gebruikt en wordt gevraagd beveiligingsgegevens toe te voegen, dan kunt u dit doen op de console via de instructies die op het scherm worden weergegeven. U voert een telefoonnummer of e-mailadres in waar we een beveiligingscode naartoe kunnen sturen, die u dan gebruikt voor toegang tot uw account. We raden ten stelligste aan dat u minstens twee contactmethoden hebt opgeslagen in uw account, voor het geval dat u de toegang tot een van beide methoden verliest. U kunt bijvoorbeeld de toegang tot uw e-mailadres verliezen als u een verhuist of een andere serviceprovider voor e-mail kiest.

Opmerking U kunt ook beveiligingsgegevens toevoegen via een webbrowser. Volg hiervoor de stappen in het deel "Xbox 360-gebruikers" hieronder.

Xbox 360-gebruikers

1. Ga naar de aanmeldpagina.
  2. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  3. Klik of tik op Beveiliging en privacy.
  4. Selecteer Geavanceerde beveiliging beheren.
  5. Om een telefoonnummer of e-mailadres toe te voegen, klikt of tikt u op Nieuw e-mailadres toevoegen of Nieuw telefoonnummer toevoegen onder "Je account blijft beveiligd met de beveiligingsgegevens".
  6. Voer een telefoonnummer of e-mailadres in waar we een beveiligingscode naartoe kunnen sturen. We raden ten stelligste aan dat u minstens twee contactmethoden hebt opgeslagen in uw account, voor het geval dat u de toegang tot een van beide methoden verliest. U kunt bijvoorbeeld de toegang tot uw e-mailadres verliezen als u een verhuist of een andere serviceprovider voor e-mail kiest.
  7. ?

Beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account controleren

Wanneer u beveiligingsgegevens toevoegt, moet u verifiëren dat u een beveiligingscode kunt ontvangen op dat e-mailadres of telefoonnummer. Als u deze stap hebt overgeslagen wanneer u uw account voor het eerst hebt ingesteld, dan moet u dit doen wanneer dat wordt gevraagd.

Xbox One-gebruikers

Als u een Xbox One-console gebruikt en wordt gevraagd beveiligingsgegevens te verifiëren, dan kunt u dit doen op uw console via de instructies die op het scherm worden weergegeven.

Opmerking Als u geen toegang meer hebt tot een telefoonnummer of e-mailadres in de lijst, dan moet u dat item verwijderen en nieuwe beveiligingsgegevens online invoeren. Meer informatie vindt u in Beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account voor Xbox Live bijwerken.

Xbox 360-gebruikers

U wordt gevraagd de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account te verifiëren wanneer u een nieuw e-mailadres of telefoonnummer toevoegt. Er wordt een verificatiecode naar het e-mailadres of telefoonnummer gestuurd dat u toevoegt aan de Microsoft-account. De informatie wordt pas toegevoegd nadat de juiste verificatiecode is ingevoerd en geverifieerd.