Waarom u onverwacht om het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd

Waarom u om het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd

Om uw persoonlijke gegevens te beschermen, vragen we iedereen met een Xbox Live-account te controleren dat de beveiligingsgegevens die zijn gekoppeld aan hun account correct en bijgewerkt zijn, door zich aan te melden met het e-mailadres en wachtwoord van hun Microsoft-account. Wanneer u een bericht ziet om uw wachtwoord bij te werken of te controleren, hebt u daarvoor twee weken de tijd. Als u dat niet binnen die tijd doet, vergrendelt Microsoft uw account om deze te beschermen; u zal zich pas opnieuw kunnen aanmelden nadat u het wachtwoord hebt gecontroleerd.

Wat u kunt doen om uw wachtwoord te resetten als u dit kwijt bent.

Over beveiligingsgegevens

Door beveiligingsgegevens toe te voegen aan uw Microsoft-account kunt u ons helpen te garanderen dat er geen ongeoorloofde wijzigingen worden aangebracht aan uw account en kunt u het gemakkelijker maken om uw accountwachtwoord opnieuw in te stellen als u het vergeten bent.

Bekijk deze video voor informatie over het toevoegen van beveiligingsgegevens om uw Microsoft-account beter te beveiligen.

Opmerking U kunt deze video ook bekijken door te klikken op Uw Microsoft-account beter beveiligen door beveiligingsgegevens toe te voegen.

Wanneer u beveiligingsgegevens toevoegt aan uw account, kunnen we u helpen om problemen met uw account sneller op te lossen en kunnen we controleren dat u weldegelijk de eigenaar van de account bent.

• Deze beveiligingsgegevens worden gebruikt om de toegang tot uw account of activiteiten op Xbox.com, de Xbox-console, Xbox Live, Windows en andere plaatsen waar uw Microsoft-account wordt gebruikt, te regelen.
  • Zo beveiligt u uw account en kunt u uw wachtwoord makkelijker opnieuw instellen.
  • Als u uw wachtwoord ooit vergeet of iemand probeert toegang te krijgen tot uw account, moeten we u kunnen bereiken om de controle over uw account over te nemen. Het is dus een goed idee om deze gegevens bijgewerkt te houden. We zullen deze gegevens alleen gebruiken om uw account te beschermen.

Telefoonnummer en e-mailadres als beveiligingsgegevens

Voor Xbox Live moeten twee soorten beveiligingsgegevens voor uw account aanwezig zijn, waarvan minstens één telefoonnummer of e-mailadres. Wij raden aan dat u één telefoonnummer en één e-mailadres als beveiligingsgegevens gebruikt voor de beste beveiligingsopties voor uw account. Als u twee soorten beveiligingsgegevens hebt, is de kans groter dat u toegang hebt tot minstens één van deze accounts. Zo beperkt u de kans dat u geen toegang meer krijgt tot uw account, zelfs voor korte tijd.

Van uw computer een vertrouwde pc maken

U kunt ook kiezen Deze computer een vertrouwde pc maken om uw Microsoft-account te koppelen aan één of meer persoonlijke (geen openbare) computers. Als u dan ooit uw wachtwoord opnieuw moet instellen, gebruikt u gewoon één van de gekoppelde computers en dan weten we dat u het echt bent.