Een Xbox One-console gebruiken als gast

Wanneer u een gast hebt die wil deelnemen aan multiplayergames maar geen eigen Xbox Live-account of gamertag heeft, kunt u een gastaccount aanmaken op uw Xbox One-console voor eenmalig gebruik.

Wanneer u een gastaccount aanmaakt, wordt een tijdelijke account gemaakt als kopie van de account van het gezinslid dat momenteel is aangemeld bij de console.

Aan het einde van de sessie, wanneer het gezinslid wiens account werd gebruikt om de gastaccount te maken zich afmeldt, wordt de gastaccount ook afgemeld en verwijderd van de console.

Een gastaccount aanmaken op Xbox One

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Aanmelden.
  3. Schuif omlaag en selecteer uw account om u aan te melden.
Een lijst met accounts wordt weergegeven in het deelvenster voor aanmelding dat over het scherm Home wordt weergegeven.
  1. Selecteer Toevoegen en beheren.
  2. Selecteer Gast toevoegen.
De gamerafbeelding voor de aangemelde account wordt weergegeven, samen met de opties 'Nieuwe toevoegen' en 'Gast toevoegen', wat gemarkeerd is.
  1. Als u de Kinect voor Xbox One wilt gebruiken, volg dan de instructies om ervoor te zorgen dat de Kinect-sensor uw gast kan herkennen. Als u dat niet wilt, kunt u kiezen om de stappen voor Kinect over te slaan.

De gastaccount is een kopie van de hostaccount en verschijnt als Hostnaam (1).

De gamerafbeeldingen van aangemelde gamers worden weergegeven, waarvan er één is geselecteerd, samen met de opties 'Afmelden' en 'Ik ben niet herkend'.

Als u meerdere gasten hebt die willen deelnemen, hoeft u alleen Gast toevoegen opnieuw te selecteren om meer gastaccounts aan te maken.

Een gastaccount van uw Xbox One-console verwijderen

Wanneer uzelf of uw gast zich afmeldt, wordt de gastaccount verwijderd. Zo kunt u zich afmelden bij uw console:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
Voorbeeldscherm Xbox Home
  1. Markeer uw gamerafbeelding in de linkerbovenhoek.
Voorbeeldscherm Home met gamerafbeelding gemarkeerd in de hoek.
  1. Selecteer uw account, druk op de A-knop op uw controller en selecteer Afmelden.
De gamerafbeelding van een aangemelde gamer wordt weergegeven in een deelvenster, met de opties 'Profiel weergeven' en 'Afmelden', wat gemarkeerd is.

Veelgestelde vragen

Welke instellingen voor privacy en onlineveiligheid zijn van toepassing op een gastaccount?

Als slechts één persoon is aangemeld bij de console, heeft de gastaccount dezelfde privacyinstellingen als die host.

Als meerdere gezinsleden zijn aangemeld, heeft de gastaccount dezelfde instellingen voor privacy en onlineveiligheid als het gezinslid met de meest beperkende instellingen. Als er bijvoorbeeld een kind is aangemeld, wordt de gast beperkt door de instellingen van het kind.

Kan een gast aankopen doen met de betalingsmethode van de hostaccount?

Nee, de betalingen en abonnementen van de host worden niet toegevoegd aan de gastaccount. Met een gastaccount kunnen geen aankopen worden gedaan.

Kan ik deze gastaccount opslaan voor toekomstig gebruik?

Zodra de host of de gast zich afmeldt, wordt de gastaccount verwijderd van de console. Als uw gast van plan is in de toekomst op deze console te blijven spelen, raden we aan dat hij of zij een Microsoft-account en gamertag op de console aanmaakt.