Beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account controleren

Controleer uw beveiligingsgegevens Meld u aan bij uw Microsoft-account om uw beveiligingsgegevens te verifiëren.

Wanneer u contactgegevens zoals een telefoonnummer of e-mailadres toevoegt aan uw Microsoft-account, kunt u een extra laag beveiliging creëren. Met deze gegevens kunt u uw identiteit bewijzen als u wijzigingen aan uw account moet uitvoeren, bijvoorbeeld als u uw wachtwoord vergeet of denkt dat uw account kan zijn gehackt.

Wanneer u deze gegevens hebt toegevoegd, moet u dit verifiëren voordat u de gegevens kunt gebruiken om uw identiteit te bewijzen. Volg de stappen op deze pagina om te weten te komen hoe u uw beveiligingsgegevens kunt verifiëren.

Uw beveiligingsgegevens verifiëren vanaf uw computer of ander apparaat met internetverbinding

Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  2. Selecteer Beveiliging en privacy.
  3. Klik op Meer beveiligingsinstellingen.
  4. Klik op Controleren naast uw beveiligingsgegevens.
  5. U ontvangt een beveiligingscode via sms of e-mail om te bevestigen dat u de houder van de account bent. Voer de code die u hebt ontvangen in en klik op Controleren.

Opmerking U kunt het telefoonnummer of e-mailadres dat u hebt opgegeven als bewijs van uw identiteit pas gebruiken als u uw beveiligingsgegevens hebt geverifieerd.

Uw beveiligingsgegevens verifiëren op uw Xbox One-console

Als u wordt gevraagd beveiligingsgegevens te verifiëren terwijl u uw Xbox One gebruikt, volg dan de instructies die op uw console worden weergegeven.

Uw beveiligingsgegevens verifiëren op uw Xbox 360-console

Als u wordt gevraagd beveiligingsgegevens te verifiëren terwijl u uw Xbox 360 gebruikt, volg dan de instructies die op uw console worden weergegeven:

1. Xbox stuurt een verificatiecode naar het telefoonnummer of e-mailadres dat u hebt opgegeven. Voer die code in op het scherm van uw console wanneer u de code ontvangt.
  2. U moet zich aanmelden met uw Microsoft-account en wachtwoord om het telefoonnummer of e-mailadres te bevestigen voordat u dit kunt gebruiken om uw identiteit te verifiëren.
  3. U krijgt het e-mailadres of telefoonnummer te zien dat u zojuist hebt toegevoegd. Klik of tik op Deze beveiligingsgegevens gebruiken om te bevestigen.