Een Xbox 360 harddisk toevoegen of verwijderen

Overzicht

Informatie over het toevoegen of verwijderen van een Xbox 360 harddisk op de Xbox 360-console.

Procedure

Xbox 360 E-console

De Xbox 360 E-console met 250 GB heeft een interne harddisk, die kan worden verwijderd en vervangen. De Xbox 360 E-console met 4 GB heeft een intern flashgeheugen, dat niet kan worden verwijderd. Een interne harddisk voor de Xbox 360 E met 4 GB kan apart worden gekocht.

Een harddisk in de Xbox 360 E-console plaatsen

1. Zet de console uit.
  2. Plaats de console horizontaal.
  3. Zoek aan de rechterkant (naar de achterkant) van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk.
  4. Schuif de ontgrendeling diagonaal (naar beneden en naar de voorkant van de console) en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een illustratie van een hand die het klepje van de harddisk van een Xbox 360 E-console opent
  1. Plaats de harddisk weer in de sleuf en druk deze stevig vast totdat u een klik hoort.
Een illustratie van een hand die een harddisk in de sleuf voor de harddisk van een Xbox 360 E-console plaatst
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug.
  2. Zet de console aan.

Een harddisk uit een Xbox 360 E-console verwijderen

1. Zet de console uit.
  2. Plaats de console horizontaal.
  3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
  4. Schuif de ontgrendeling diagonaal (naar beneden en naar de voorkant van de console) en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een hand die het klepje van de harddisk van een Xbox 360 E-console opent
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
Een hand die aan het lipje op een Xbox 360-harddisk trekt om het te verwijderen uit de sleuf voor de harddisk in een Xbox 360 E-console
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.

Xbox 360 S-console

De Xbox 360 S-console met 250 GB heeft een interne harddisk, die kan worden verwijderd en vervangen. De Xbox 360 S-console met 4 GB heeft een intern flashgeheugen, dat niet kan worden verwijderd. De interne harddrive kan apart worden aangekocht.

Een harddisk in de Xbox 360 S-console plaatsen

1. Zet de console uit.
  2. Plaats de console horizontaal.
  3. Zoek aan de rechterkant (naar de achterkant) van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk.
  4. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een hand die het klepje van de harddisk op een Xbox 360 S-console opent
  1. Plaats de harddisk weer in de sleuf en druk deze stevig vast totdat u een klik hoort.
Een hand die een harddisk in de sleuf voor de harddisk in een Xbox 360 S-console plaatst
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug.
  2. Zet de console aan.

Een harddisk uit een Xbox 360 S-console verwijderen

1. Zet de console uit.
  2. Plaats de console horizontaal.
  3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
  4. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een hand die het klepje van de harddisk op een Xbox 360 S-console opent
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
Een hand die aan het lipje op een Xbox 360-harddisk trekt om het te verwijderen uit de sleuf voor de harddisk in een Xbox 360 S-console
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.

Originele Xbox 360-console

Opmerking Zorg er tijdens het werken met de Xbox 360 harddisk voor dat u de contactpunten op de harddisk of de aansluiting van de harddisk niet met uw vingers of metalen objecten aanraakt.

Een harddisk op de originele Xbox 360-console aansluiten
  1. Zet de console uit.
  2. Plaats de achterkant van de harddisk tegen de achterkant van de harddiskruimte.

Opmerking Als de console nooit eerder een harddisk heeft gehad, moet u het klepje van de harddisk verwijderen voordat u een harddisk aansluit.

Een originele Xbox 360 console met een harddisk geplaatst om te worden vastgeklikt
  1. Druk de voorkant van de harddisk naar beneden tot deze op zijn plaats klikt.
Een illustratie toont hoe de harddisk van een originele Xbox 360-console moet worden bevestigd.

Een harddisk uit de originele Xbox 360-console verwijderen

1. Zet de console uit.
  2. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).

Opmerking Niet alle Xbox 360-consoles hebben een harddisk.

Een pijl wijst naar de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.
Een pijl wijst naar de ontgrendelknop voor de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Til de harddisk weg van de console.

Controleer of de console de harddisk herkent

Nadat u de harddisk hebt aangesloten, controleert u of de console deze herkent. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller, ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Opslag of Geheugen.
  3. Controleer of Hard Drive in de lijst met Storage Devices wordt vermeld. Als dat niet zo is, probeert u de harddisk uit de console te verwijderen en opnieuw te bevestigen.