De Xbox 360 Big Button Pad controller instellen, gebruiken en problemen ermee oplossen

Op de afbeelding staan de vier Xbox 360 Big Button Pad-controllers en de infraroodontvanger en kabel.

Oplossingen

De Xbox 360 Big Button Pad instellen

Instellen is eenvoudig. Plaats batterijen in de big button pad en sluit de gamepad op de Xbox 360-console aan.

Nieuwe batterijen plaatsen

1. Verwijder de batterijklep.
  2. Plaats twee nieuwe alkaline AA-batterijen (LR6). Voor de beste prestaties kunt u beter geen oplaadbare AA-batterijen gebruiken.
  3. Plaats de batterijklep terug.

De big button pad aansluiten

Er kunnen maximaal vier big button pads tegelijk op een console worden aangesloten.

1. Steek de infraroodkabel in een ongebruikte USB-poort op de Xbox 360-console
De pijl wijst naar de poort waar u de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 E-console. De pijl wijst naar de poort waar u de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 S-console.
  1. Plaats de ontvanger zo dat gebruikers van de big button pad in een directe lijn met de ontvanger staan. De vier big button pads hebben elk een unieke kleur die overeenkomt met een schermpersonage. Deze worden automatisch in de volgende vaste volgorde geconfigureerd:

• De eerste gamer is groen.
    • De tweede gamer is rood.
    • De derde gamer is blauw.
    • De vierde gamer is geel.

Opmerking Wanneer de infraroodontvanger op de console is aangesloten, branden de groene lampjes rondom de aan-/uitknop van de console. Het aansluiten van de ontvanger heeft geen effect op de aansluiting van andere draadloze controllers.

De console en de Big Button Pad in- en uitschakelen

De console en de big button pad inschakelen

Richt de big button pad op de infraroodontvanger en houd de Xbox Guide-knop  of de Start-knop ingedrukt. De ontvanger maakt verbinding met elke big button pad die de ontvanger vindt.

Een vinger drukt op de Xbox Guide-knop op de Big Button Pad.

De console en de big button pad uitschakelen

Richt de big button pad op de infraroodontvanger en houd de Xbox Guide-knop  drie seconden ingedrukt.

Opmerkingen

• De volgende keer dat u de console weer inschakelt, werkt de big button pad nog steeds, mits de kabel van de infraroodontvanger nog steeds is aangesloten.
  • De big button pad werkt tot een afstand van 10 meter van de console. Voorwerpen die tussen de gamepad en de infraroodontvanger staan, hinderen de normale werking van de big button pad.

De Xbox 360 Big Button Pad gebruiken

Knoppen op de gamepad

De afbeelding toont de Xbox 360 Big Button Pad.

De grote knop werkt als een navigatiepad. Gebruik deze knop en de knoppen A , B , X , Y , Terug, Xbox Guide en Start om het Xbox Dashboard te bedienen.

De big button pad met andere controllers gebruiken

De big button pad heeft geen effect op andere draadloze of bedrade controllers. U kunt de big button pad met andere aangesloten controllers (met of zonder snoer) gebruiken voor teamspel.

Als u bijvoorbeeld een draadloze controller aan sectie 1 op de aan-/uitknop hebt toegewezen, besturen zowel de draadloze controller als de groene big button pad de groene gamer. De tweede draadloze of bedrade controller correspondeert dus met rood, de derde met blauw en de vierde met geel.

De big button pad reinigen

Reinigen met een droge of licht vochtige doek. Als u reinigingsmiddelen gebruikt of de contactpunten probeert te reinigen, kan dit de controller beschadigen.

Problemen met de Xbox 360 Big Button Pad oplossen

Belangrijk De Xbox 360 Big Button Pad controller kan alleen worden gebruikt bij een Xbox 360-console waarop een Xbox 360 Big Button infraroodontvanger is aangesloten.

De Xbox 360 Big Button Pad is ontworpen om automatisch verbinding te maken met uw Xbox 360-console wanneer u op een willekeurige knop drukt. Probeer het volgende als de controller geen verbinding maakt:

• Zorg dat de console aan staat. Als de console aan staat, is het lampje in het midden van de aan-/uitknop groen.
Een wijzende vinger en een pijl wijzen naar de aan/uit-knop op de Xbox 360 E-console. Een wijzende vinger en een pijl wijzen naar de aan/uit-knop op de Xbox 360 S-console.
  • Controleer of de kabel van de infraroodontvanger goed is aangesloten op een van de USB-poorten van de Xbox 360-console.
Een pijl wijst naar de poort waar u de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 E-console. Een pijl wijst naar de poort waar u de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 S-console.
  • Sluit de infraroodontvanger aan op een andere USB-poort op de Xbox 360-console.
  • Zorg dat de AA-batterijen in de Xbox 360 Big Button Pad volledig zijn opgeladen en correct zijn geplaatst.
  • Als de voedingskabel van de Xbox 360-console is aangesloten op een overspanningsbeveiliging of een verlengsnoer, probeert u de voedingskabel rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact. Als de console niet rechtstreeks is aangesloten op een stopcontact, is het mogelijk dat de USB-poorten onvoldoende stroom ontvangen.

Als u dit alles hebt gecontroleerd en de controller nog steeds niet werkt, kunt u het volgende proberen:

• Richt de controller direct op de infraroodontvanger.
  • Zorg ervoor dat de infraroodontvanger niet is bedekt en dat er geen voorwerpen tussen de controller en de infraroodontvanger staan.
  • Zorg ervoor dat u de controller binnen een afstand van 10 meter van de infraroodontvanger gebruikt.
  • Sluit de gordijnen en de jaloezieën wanneer u de controller en de infraroodontvanger overdag gebruikt. Zo beperkt u de hoeveelheid licht die op de ontvanger valt.

Belangrijk Probeer de Xbox 360-console, voeding of andere Xbox-accessoires op geen enkele manier uit elkaar te halen, te repareren of te wijzigen. Als u dit doet, loopt u levensgevaarlijke risico's door elektrische schokken of brand. Bovendien vervalt uw garantie door dergelijke acties.

Als het probleem met geen enkele van deze oplossingen is verholpen

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, moet de console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.