Problemen met lichaamstracering voor de Kinect-sensor voor Xbox 360 oplossen

Kinect voor Xbox 360

Voordat u begint

1. Juiste plaatsing van de sensor

De sensor moet 0,6 tot 1,8 meter boven de vloer zijn geplaatst, zonder iets tussen u en de sensor. Zie Kinect-sensor instellen voor meer informatie.

Zorg dat de sensor niet te ver naar achteren staat op het rek, en dat er niets vóór de sensor staat (plaats de sensor bijvoorbeeld niet achter glas).

Zorg dat de sensor zonder belemmering omhoog of omlaag kan kantelen.

Het lampje op de sensor moet groen zijn, wat betekent dat de sensor klaar is voor actie. Geen groen lampje?

2. Een duidelijk zichtbare speelruimte

De ruimte tussen de sensor en de sensor moet leeg zijn.

Eén speler: houd een afstand aan van 1,8 meter.

Twee spelers: houd een afstand aan van 2,4 meter.

3. Goede belichting

Zorg dat de ruimte goed verlicht is zodat uw gezicht duidelijk zichtbaar en gelijkmatig verlicht is. Vermijd belichting van opzij of van achteren, vooral via een raam.

U krijgt de beste traceerresultaten als zowel de spelers als de sensor zich niet in direct zonlicht bevinden.

Bij slechte verlichtingsomstandigheden is het voor Kinect moeilijk om u te identificeren of uw bewegingen te traceren.

Zorg dat de ruimte helder en gelijkmatig is verlicht.

4. Aanwijzingen voor spelers

Spelers moeten ten minste 1 meter groot zijn.

Kijk recht naar de sensor en zorg dat uw gezicht niet wordt bedekt door bijvoorbeeld een hoed, uw haren of een bril met spiegelende glazen.

Vermijd wijde en losse kleding.

Sommige zwarte kleding absorbeert infrarood licht, waardoor Kinect u moeilijk kan traceren.

De Kinect-tuner starten

Gebruik de Kinect-tuner om ervoor te zorgen dat Kinect uw hele lichaam kan traceren en zien. Gebruik de Kinect-tuner telkens als u de sensor hebt verplaatst of als u een van de volgende problemen hebt:

• Uw gebaren worden niet herkend.
  • Een of meer Kinect-games traceren uw lichaamsbewegingen niet correct.
  • U wilt de standaardhoek van de sensor aanpassen.

1. Plaats een Kinect-game-disc.
    2. Druk op de controller op de Xbox Guide-knop.
    3. Ga naar Settings en selecteer Kinect Tuner.
    1. Selecteer Tracking en volg de instructies op het scherm.

De Kinect-tuner gebruiken

1. Ga zo voor de sensor staan dat uw volledige lichaam in beeld is. Als het goed is, ziet u de omtrek van uw lichaam met een stip op uw hoofd, uw beide handen en uw beide voeten. Zo niet, dan doet u een stapje naar voren of naar achteren binnen de speelruimte.
  2. Opmerking Als niet uw volledige lichaam in beeld is bij Kinect, selecteert u Adjust Angle om de sensor omhoog of omlaag te kantelen.

3. Selecteer Tracking Test om te controleren of Kinect uw lichaamsbewegingen correct traceert. De traceringstest maakt duidelijk of er traceringsproblemen zijn en stelt oplossingen voor.

U moet bijvoorbeeld dichterbij gaan staan als de sensor u niet kan zien. Als u het probleem hebt verholpen, selecteert u Try Again.

Als uw foto op het scherm verschijnt, kan de sensor uw gezicht niet goed zien.

Als dit gebeurt, kunt u het volgende proberen:

• Zorg dat uw gezicht niet wordt bedekt door bijvoorbeeld een hoed, uw haren of een bril met spiegelende glazen.
  • Kijk frontaal naar de sensor.
  • Zorg dat uw gezicht goed verlicht is.
  • Controleer of de sensor 0,6 m tot 1,8 m boven de vloer is geplaatst.

Als u alle problemen hebt verholpen, vervolledigt u de Kinect-tuner zodat uw instellingen worden opgeslagen.