De Xbox Live Vision camera instellen en gebruiken

Overzicht

picture

Als u een Xbox Live Vision camera aansluit op de Xbox 360-console, kunt u videochatten, afbeeldingen aan berichten koppelen en afbeeldingen aan uw profiel toevoegen.

Geniet van videochatten via een Vision-camera of een Kinect-sensor en een Xbox Live Gold-lidmaatschap.

De Xbox Live Vision camera instellen

Als u de Vision camera wilt gebruiken, sluit u deze aan op de Xbox-console en geeft u de instellingen voor online veiligheid en privacy op.

De Vision camera op de console aansluiten

1. Zet de Xbox 360-console aan.
  2. Sluit de Xbox Live Vision camera aan op een USB-poort aan de voorzijde van de console. Het cameralampje knippert om aan te geven dat er een verbinding tot stand is gekomen.
picture
  1. Zet de camera op een stabiele ondergrond en richt deze op uzelf. Voor audio sluit u een Xbox 360 hoofdtelefoon aan.
  2. Ga op de console naar Settings, selecteer System en selecteer daarna Xbox Live Vision. Op de tv of monitor ziet u wat de camera registreert.
  3. Stel de camera scherp. Draai de lens naar rechts om uit te zoomen en naar links om in te zoomen.
picture
Instellingen voor uw online privacy en veiligheid opgeven

Instellingen voor privacy en online veiligheid helpen u de toegang tot videocommunicatie te regelen. U kunt bijvoorbeeld videocommunicatie voor de kinderaccounts blokkeren en videochatten alleen tot vrienden beperken.

De Xbox Live Vision camera en Video Kinect gebruiken voor videochatten

Gebruik de Vision camera met Video Kinect voor live videogesprekken met uw vrienden op Xbox Live. Stel Video Kinect in voordat u het met de Vision camera gebruikt.

Een Video Kinect-gesprek starten
  1. Meld u aan bij Xbox Live.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Ga naar My Friends, selecteer de vriend met wie u wilt videochatten en selecteer Video Kinect.
    • Ga naar Apps en selecteer My Apps. Selecteer Video Kinect, More Friends en vervolgens een vriend.

De Video Kinect-sessie begint wanneer uw vriend de uitnodiging voor het videochatten accepteert.

Opmerking Wanneer een Xbox Live Vision camera en een Kinect-sensor beide op een Xbox 360-console zijn aangesloten, kan er maar een tegelijk actief zijn. Zie Een Xbox Live Vision camera en een Kinect-sensor gebruiken voor meer informatie.

Een gamerafbeelding maken met de Xbox Live Vision camera

U kunt de Vision camera gebruiken om een gamerafbeelding te maken. Uw gamerafbeelding wordt gezien door de personen in uw vriendenlijst.

Een persoonlijke gamerafbeelding maken en koppelen
  1. Ga op de console naar Settings en selecteer Profile.
  2. Selecteer Edit Gamer Profile.
  3. Selecteer Gamer Picture.
  4. Selecteer Take Personal Picture.
  5. Selecteer de cameraknop om een foto te maken.
  6. Selecteer Accept Picture.
  7. Selecteer Change Personal Picture als u de nieuwe afbeelding wilt gebruiken.

De Xbox Live Vision camera reinigen

Alleen reinigen met een droge of licht vochtige doek. Als u reinigingsmiddelen gebruikt of de contactpunten probeert te reinigen, kan dit uw camera beschadigen. Gebruik voor de lens alleen een zachte, droge, pluisvrije doek of speciaal lenspapier.