Xbox 360 bedrade en draadloze controllers

De Xbox 360 controller

Lay-out en namen van de knoppen van de controller

Functies hebben een label met cijfers en letters op de voorzijde van de Xbox 360-controller, wat overeenkomt met de volgende tabel voor elke functie.
1 Rechter stick 8 Start-knop
2 Navigatiepad 9 Rechter trekker
3 Linker stick 10 Rechter knop
4 Back-knop A A-knop (groene knop)
5 Linker knop B B-knop (rode knop)
6 Linker trekker X X-knop (blauwe knop)
7 Guide-knop Y Y-knop (gele knop)

Guide-knop en lampjes van de aan/uit-knop

Houd de Guide-knop ingedrukt om de console aan of uit te zetten en druk erop voor toegang tot de Xbox Guide (menu met opties) wanneer de console aan staat.

De Guide-knop op de controller en de aan/uit-knop op de console zijn verlicht. Wanneer u een controller aansluit op de console, wordt een deel van de verlichting groen om aan te geven dat de controller is aangesloten. Wanneer u bijvoorbeeld de eerste controller aansluit op een console, gaat het deel linksboven branden:

Een controller van dichtbij, met de Guide-knop, met het kwadrant linksboven verlicht.
Het deel linksboven naast de aan/uit-knop van een originele Xbox 360-console is verlicht.

U kunt maximaal vier controllers op de console aansluiten.

Op de originele Xbox 360-console en de Xbox 360 S-console wordt elke controller aan een van de vier verlichte delen toegewezen. De eerste aangesloten controller is toegewezen aan het deel linksboven, daarna rechtsboven, linksonder en ten slotte rechtsonder.

Wanneer u de controller bij een apparaat met Windows 10 gebruikt, kunt u met de Guide-knop de gamebalk openen wanneer u erop drukt tijdens het spelen op de pc. Uitzondering: als u tijdens het streamen van een game via de Xbox-app voor Windows 10 op deze knop drukt, gaat u terug naar het scherm Home van de Xbox-app.

Opmerking Op de Xbox 360 E-console is er één groen lampje rond de aan/uit-knop. U kunt echter wel bepalen aan welk deel de controller is toegewezen door te kijken naar de Ring of Light rond de Guide-knop op de controller.

Een controller van dichtbij, met de Guide-knop, met het kwadrant linksboven verlicht.
De Ring of Light is verlicht rond de aan/uit-knop van een Xbox 360 E-console.

Een controller aansluiten

Zie Een controller aansluiten op de Xbox 360 voor informatie over hoe u een bekabelde of draadloze controller op de Xbox 360-console aansluit.

Inline release kabel

De inline release van de kabel van de Xbox 360-controller is ontkoppeld.

De kabel van de bedrade Xbox 360 controller heeft een inline release. De inline release op het snoer van de controller is een veiligheidsfunctie om te voorkomen dat de Xbox 360-console valt als aan het snoer wordt getrokken. U kunt dit risico nog meer beperken door ervoor te zorgen dat de kabels van de controller niet verstrikt raken.

Uitbreidingspoort

Met de uitbreidingspoort op de Xbox 360 draadloze controller kunt u optionele accessoires aansluiten, zoals de Xbox 360 hoofdtelefoon.

Opmerking De uitbreidingspoort bevindt zich onder het navigatiepad en de rechter stick op de controller.

Software voor de Xbox 360 controller voor Windows

Met de software voor de Xbox 360-controller voor Windows kunt u een bekabelde Xbox 360-controller gebruiken met een computer met Microsoft Windows. Zie Hoe u een Xbox 360-controller voor Windows kunt instellen voor meer informatie hierover. Raadpleeg de documentatie van uw game voor informatie over hoe u de controller kunt configureren voor een specifieke game.

Zie het deel "Verwante problemen" hieronder als u problemen hebt met uw Xbox-controller. Neem contact op met Xbox Support als u meer hulp nodig hebt.