Beschrijving van de Xbox 360 HDMI-kabel

Overzicht

Op deze pagina wordt de Xbox 360 HDMI-kabel beschreven, die compatibel is met de Xbox 360 E-console, de Xbox 360 S-console en de originele Xbox 360-console.

Oplossingen

Beschrijving

De Xbox 360 HDMI-kabel verbindt de Xbox 360-console met een high-definition tv die is voorzien van een HDMI-poort. De HDMI-kabel kan alleen worden gebruikt op een Xbox 360-console die is voorzien van een HDMI-poort.

Opmerking HDMI-kabels die niet door Microsoft worden geproduceerd, werken met een Xbox 360-console voorzien van HDMI.

picture

Basisfuncties

De Xbox 360 HDMI-kabel stuurt video met een resolutie tot 1080 p en Dolby Digital 5.1 audio over een kabel. De kabel kan voorzien zijn van een ringnetwerk: U kunt de kabel of andere apparaten uitgerust voor HDMI aansluiten, zoals een audiodecoder, die dan wordt aangesloten op de HDTV. Of u kunt de kabel direct in de tv stoppen.

Wanneer u HDMI gebruikt, moet u de resolutie van het Xbox 360 Dashboard niet instellen. De console detecteert de optimale weergaveresolutie via de HDMI-kabel en past de resolutie automatisch aan.

Optionele audioadapter

De Xbox 360 HDMI AV Kit omvat een tweede kabel en Xbox 360-audioadapter.

Opmerking De Xbox 360-audioadapter is niet compatibel met de Xbox 360 E-console.

Dit apparaat lijkt op een klein AV-pakket, met alleen stereo RCA-aansluitingen en een S/PDIF optische aansluiting of TOSLINK-poort.

picture

De kabel van de audioadapter kan samen met de HDMI-kabel worden gebruikt. Als beide kabels zijn aangesloten, stuurt de Xbox 360-console geluid via de audioadapter en video via de HDMI-kabel. Zo krijgt u flexibiliteit als u de HDMI-poort wilt aansluiten op uw HDTV en als u geluid naar een apparaat zonder HDMI wilt leiden.

Opmerking De Xbox 360 S-console heeft een TOSLINK-aansluiting aan de achterkant van de console. Met deze console hoeft u de audioadapter niet te gebruiken voor digitaal geluid. Beide aansluitmethoden werken echter op dezelfde manier.

Meer informatie

Opmerkingen

• Als u een audio-ontvanger hebt met een optische audio-ingang, sluit dan uw optische audiokabel aan op de HDMI-audioadapter (via een TOSLINK-aansluiting).
  • De Xbox 360 S-console heeft een TOSLINK-aansluiting aan de achterkant van de console. In dit geval hoeft u de audioadapter niet te gebruiken voor digitaal geluid. Beide aansluitmethoden werken echter op dezelfde manier.
  • Als u een audio-ontvanger hebt met een analoge audio-ingang, sluit dan uw optische audiokabel aan op de HDMI-audioadapter.