Xbox 360 media-afstandsbediening (Nieuw)

Overzicht

Een illustratie van de Xbox 360 media-afstandsbediening

Met de nieuwe Xbox 360 media-afstandsbediening kunt u maximaal genieten van uw Xbox-beleving. U kunt er namelijk dvd's en cd's mee afspelen op uw Xbox 360, uw media afspelen via Xbox Live of tv-diensten op uw Xbox 360-console, het Xbox Dashboard en tal van tv-toestellen in- of uitschakelen en het volume ervan aanpassen.

Bekijk de volgende video voor een overzicht van de Xbox 360 media-afstandsbediening.

Bekijk de video Xbox 360 media-afstandsbediening. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

De media-afstandsbediening voor uw tv programmeren

Voor de media-afstandsbediening kan werken met uw tv-toestel, moet u ze programmeren voor gebruik met het specifieke merk van uw tv. Er zijn twee manieren om uw media-afstandsbediening te programmeren: u kunt de tv-code handmatig invoeren of u kunt scannen om de tv-code te zoeken.

Opmerking Na 30 seconden inactiviteit sluit de media-afstandsbediening de tv-programmeermodus af. Als u op een andere knop drukt dan Selecteren, 0-9 of Kanaal omhoog/omlaag, keert de media-afstandsbediening terug naar de oorspronkelijke modus en wordt de programmeermodus beëindigd.

Bekijk de volgende video om te zien hoe u de media-afstandsbediening voor uw tv-toestel kunt programmeren.

Bekijk de video Xbox 360 media-afstandsbediening programmeren. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Een tv-code invoeren

U kunt de code opzoeken op onze website en de code vervolgens invoeren met uw afstandsbediening.

1. De code voor uw tv opzoeken. Zie de volledige lijst met codes (PDF).
  2. Houd de knoppen Dempen en 5 gelijktijdig twee seconden lang ingedrukt om naar de tv-programmeermodus te gaan.
  3. Voer de cijfercode voor uw tv in.
  4. Druk op de knop Select om de code op te slaan en af te sluiten.

Als u de juiste code hebt ingevoerd, moet u op de knop TV Power en de knop Volume op de afstandsbediening kunnen drukken om uw tv te bedienen. Als dit niet werkt, gaat u terug naar stap 2.

Opmerkingen
  • Het lampje van de media-afstandsbediening blijft groen branden tijdens de tv-programmeermodus.
  • Het lampje van de media-afstandsbediening zal kort uitgaan na elk cijfer dat u invoert. Voer het volgende cijfer pas in nadat het groene lampje weer brandt.
  • Wanneer u op Select drukt, knippert het lampje van de media-afstandsbediening drie keer om de code te bevestigen. Als het lampje niet knippert, werd een ongeldige code ingevoerd. Ga in dat geval terug naar stap 2.
Scannen naar een tv-code

U kunt een aantal codes van de afstandsbediening naar uw tv sturen om de juiste code voor uw tv te zoeken, als u die niet kent.

1. Schakel uw tv aan en houd de media-afstandsbediening naar de tv gericht.
  2. Houd de knoppen Dempen en 5 gelijktijdig twee seconden lang ingedrukt om naar de tv-programmeermodus te gaan.
  3. Druk herhaaldelijk op de knop Channel Up om één code van uw media-afstandsbediening naar uw tv te versturen telkens wanneer u op deze knop drukt. Als u op Channel Up drukt, gaat u telkens naar de volgende code.
  4. Wanneer de juiste code van de media-afstandsbediening naar de tv is verstuurd, wordt uw tv-toestel uitgeschakeld. Druk op de knop Select om de code te bevestigen.

Als uw tv wordt uitgeschakeld maar u per ongeluk op Channel Up blijft drukken voorbij de juiste code, drukt u op Channel Down om terug te keren naar de juiste code. Uw tv wordt terug ingeschakeld wanneer u terugkeert naar de juiste code. Druk op de knop Select om de code te bevestigen.

Opmerkingen
  • Het lampje van de media-afstandsbediening blijft groen branden tijdens de tv-programmeermodus.
  • Druk op Channel Down en vervolgens op Channel Up (of Channel Up en vervolgens op Channel Down) om de scanrichting te wijzigen en terug te keren naar uw oorspronkelijke code tijdens een scan in de tv-programmeermodus om deze modus te verlaten. De afstandsbediening wordt ingesteld op de code die was ingesteld wanneer u gestart bent met de tv-programmeermodus.
  • Voorzie voldoende tijd zodat de tv de opdracht kan beantwoorden en kan worden uitgeschakeld nadat u op de knop Channel Up/Down hebt gedrukt. Sommige tv-toestellen doen er langer over om te reageren op de opdracht om uit te schakelen dan andere tv-toestellen.
  • Wanneer u op Select drukt, knippert het lampje van de media-afstandsbediening drie keer om de code te bevestigen.
  • Als u de juiste code hebt ingevoerd, moet u op de knop TV Power en de knop Volume op de afstandsbediening kunnen drukken om uw tv te bedienen. Als dit niet werkt, gaat u terug naar stap 2.
Terug naar standaardinstellingen op de media-afstandsbediening

Met de standaardinstellingen bedient de media-afstandsbediening alleen de Xbox 360-console. Met de knoppen Volume en Mute worden de instellingen van het tv-toestel bediend via uw Xbox 360-console.

1. Houd de knoppen Dempen en 5 gelijktijdig twee seconden lang ingedrukt om naar de tv-programmeermodus te gaan.
  2. Voer de code 9999 in en druk op Selecteren.

De media-afstandsbediening gebruiken

Bekijk de volgende video om te zien hoe u de media-afstandsbediening kunt gebruiken met de Xbox 360.

Bekijk de video om te leren hoe u de media-afstandsbediening kunt gebruiken met uw Xbox 360. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Uw media-afstandsbediening heeft een aantal categorieën met knoppen:

Bedieningsknoppen voor tv: deze omvatten Aan/Uit, Volume omhoog/omlaag, Dempen en Tv-invoer.

Bedieningknoppen om de tv-diensten op de Xbox 360 te bedienen: als live tv is voorzien op uw Xbox 360-console, kan dit worden bediend met de knoppen Channel Up/Down, Guide, Live TV, Info en Last. Met Record kunt u alleen content van uw tv-serviceprovider opnemen op een digitale videorecorder.

Bedieningsknoppen om media af te spelen: gebruik de knoppen Play/Pause, Skip Forward, Fast Forward, Skip Back, Fast Back en Display om dvd's, cd's of gestreamde media te bedienen.

Bedieningsknoppen voor navigatie: deze omvatten de knoppen A , B , X en Y , navigatiepad (omhoog, omlaag, links, rechts), Terug en Selecteren.

Bedieningsknoppen Xbox Guide : hiermee krijgt u op elk moment toegang tot de Xbox Guide.