Fout "Er heeft zich een probleem voorgedaan" en een rood lampje op de Kinect-sensor voor Xbox 360

Het lampje op uw Kinect-sensor brandt rood.

Een brandend rood lampje wordt benadrukt op de voorzijde van een Kinect-sensor.

Mogelijk krijgt u ook een van de volgende foutberichten te zien:

Er heeft zich een probleem voorgedaan met de Kinect-sensor (C000022D)

A problem has occurred with your Kinect Sensor (C00000C2)

A problem has occurred with your Kinect Sensor (C000009c)

Dit betekent dat de sensor misschien niet goed is aangesloten op uw Xbox 360-console of dat de consolesoftware moet worden bijgewerkt.

Oplossingen

Oplossing 1: Werk uw consolesoftware bij

1. Plaats een Kinect-game-disc.
Een Xbox-opstelling met de disc-lade van de console geopend en een disc wordt geplaatst.
  1. Start de game vanaf het Xbox Dashboard.
  2. Als de consolesoftware moet worden bijgewerkt, ziet u het volgende bericht:

Update vereist: Er is een update gevonden. To apply this update, you must restart your console.

3. Selecteer Ja, opnieuw starten om de update te installeren.

Oplossing 2: Controleer dat de kabels correct aangesloten zijn

Xbox 360 E-console

1. Zet de console uit.
    Belangrijk Verwijder de voedings-/USB-adapterkabel als deze bij uw Kinect-sensor is geleverd.
  2. Steek de sensorkabel in de AUX-poort aan de achterkant van de console.
Een hand sluit de Kinect-kabel aan op de AUX-poort op de console.
  1. Zet de console aan.

Xbox 360 S-console

1. Zet de console uit.
  2. Koppel de sensor van de console los en steek de sensorkabel rechtstreeks in de AUX-poort aan de achterkant van de console.
    Belangrijk Verwijder de voedings-/USB-adapterkabel als deze bij uw Kinect-sensor is geleverd.
Een hand sluit de Kinect-kabel aan op de AUX-poort op de console.
  1. Zet de console aan.

Originele Xbox 360-console

Opmerking Op een originele Xbox 360-console kan het lampje in het midden van de kabel rood branden.

Twee handen sluiten de kabels van de Kinect-sensor aan op de console en een stopcontact.
  1. Zet de console uit.
  2. Controleer of de voedingskabel in een werkend stopcontact zit.
  3. Controleer of de USB-stekker is aangesloten op de achterkant van de console.

Het lampje in het midden van de kabel moet groen branden.
Een brandend groen lampje wordt benadrukt nabij het midden van de kabel van de Kinect.

Geen groen lampje? Probeer de adapter aan te sluiten op een ander stopcontact om na te gaan of de kabel goed werkt. Als het lampje nog steeds niet groen wordt, moet de kabel worden vervangen. U kunt een vervangende kabel bestellen in het Xbox Onlineservicecentrum (aanmelden met uw Microsoft-account). Consoleregistratie is wellicht vereist.

1. Zet de console aan.

Een reparatie aanvragen

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, moet uw Kinect-sensor worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.