De draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth instellen en gebruiken met een Xbox 360-console

Overzicht

Een Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth.

Met de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth kunt u chatten met vrienden op Xbox Live. Gebruik de hoofdtelefoon om op Xbox Live te chatten of schakel over naar Bluetooth-mode en gebruik de hoofdtelefoon met een Bluetooth-apparaat, zoals een mobiele telefoon of pc.

• Hoofdtelefoon wordt geleverd met een handige micro USB-oplaadkabel, oorgels in drie maten en een oorlus
  • Tot acht uur spreektijd
  • Om gemakkelijk over te schakelen van Xbox naar Bluetooth-mode om oproepen te beantwoorden

Opmerking Bluetooth-mode werkt alleen met Bluetooth-apparaten. Informatie over hoe u de draadloze hoofdtelefoon met een Bluetooth-apparaat verbindt.

Opmerking Voor fantastische instructievideo's om de draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth in te stellen, uw hoofdtelefoon te gebruiken met andere apparaten met Bluetooth en alle apparaten met Bluetooth te wissen van de hoofdtelefoon, zie het deel "Instructievideo's" onder aan dit artikel.

Opmerking Voor garantie-informatie over Xbox-accessoires, inclusief de draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth, zie de Veelgestelde vragen over garantie en service.

Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth-pakket

De Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth-pakket bestaat uit de volgende items:

• Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth
  • Micro USB-oplaadkabel van 3 m
  • Een oorlus en drie oorgels
  • Gebruikershandleiding
De Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth-pakket. De oorlus en drie oorgels voor de draadloze headset.

Systeemvereisten

• Xbox 360-console (niet vereist voor gebruik met Bluetooth-apparaten)
  • Bijgewerkte Xbox Live-software - Dashboard-versie minstens 2.0.13599.0

Instellen en gebruiken

Stap 1: installeer de software voor de draadloze headset

De gemakkelijkste manier om de softwarestuurprogramma's van de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon (met Bluetooth) te installeren, is verbinding te maken met Xbox Live. Als uw console verbonden is met Xbox Live, gaat u door naar stap 2.

Als de console niet verbonden is met Xbox Live, kunt u de nieuwste consolesoftware naar uw computer downloaden en deze op de Xbox 360-console installeren. Zie Een nieuwe Xbox 360-update ophalen voor de stappen om dit te doen.

Stap 2: laad uw headset op

Een illustratie van de laadkabel voor de draadloze headset die wordt aangesloten op een Xbox 360 S-console. Een illustratie van de laadkabel voor de draadloze headset die wordt aangesloten op een Xbox 360 E-console.

Voordat u de hoofdtelefoon kunt instellen, moet u deze mogelijk opladen. Dat doet u als volgt:

1. Sluit de oplaadkabel die bij de hoofdtelefoon is meegeleverd aan op een USB-poort op de console. Er zijn twee USB-poorten aan de voorkant van de console, achter de ovale opening.
  2. Sluit het andere uiteinde van de oplaadkabel aan op de netstroomingang op de hoofdtelefoon. Dit is de kleinere aansluiting.
  3. Zet de console aan.

De lampjes op de hoofdtelefoon knipperen groen bij het opladen in Xbox-mode, en blauw in Bluetooth-mode. Nadat het opladen is voltooid, knippert het lampje niet meer.

Opmerkingen

• De hoofdtelefoon werkt niet wanneer deze op de oplaadkabel is aangesloten.
  • De hoofdtelefoon kan worden opgeladen in Bluetooth- of Xbox-mode.

In sommige limited-edition versies van de hoofdtelefoon is een oplaadhouder inbegrepen. Als de hoofdtelefoon in de oplaadhouder zit, knippert het lampje op de houder tijdens het opladen. Het lampje stopt met knipperen wanneer de hoofdtelefoon volledig opgeladen is.

Stap 3: sluit uw draadloze headset aan op uw console

De eenvoudigste manier om uw hoofdtelefoon aan te sluiten op uw console is stap 2 uit te voeren. Als u stap 2 hebt uitgevoerd, koppelt u de hoofdtelefoon los en gaat u door naar stap 4.

Een andere manier is de hoofdtelefoon draadloos met de console te verbinden:

1. Zet de console aan.
  2. Zet de mode-schakelaar op de draadloze hoofdtelefoon op Xbox (groen).
Een pijl die toont in welke richting de modus-schakelaar op de draadloze headset moet worden geplaatst.
  1. Druk gedurende twee seconden op de aan/uit-knop op de hoofdtelefoon. De lampjes knipperen groen.
Een pijl die wijst naar de aan/uit-knop op de draadloze headset.
  1. Nadat het startgeluid op de headset is afgespeeld, houdt u de verbindingsknop van de headset gedurende twee seconden ingedrukt.
Een pijl die wijst naar de verbindingsknop op de draadloze headset.
  1. Druk de verbindingsknop op de console binnen 20 seconden na het drukken op de verbindingsknop kort in.
Vingers wijzen naar de verbindingsknop op een originele Xbox 360-, Xbox 360 S- en Xbox 360 E-console.

Wanneer de hoofdtelefoon op de console is aangesloten, knipperen de groene lampjes drie keer. De hoofdtelefoon wordt nu automatisch met de console verbonden zodra u de hoofdtelefoon in Xbox-mode inschakelt.

Opmerking Als de hoofdtelefoon niet binnen 20 seconden verbonden is, beginnen de lampjes weer langzaam te knipperen. Als dat gebeurt, herhaalt u stap 4 en 5. Het kan tot 10 seconden duren voordat de hoofdtelefoon met de console verbonden is.

Op een Xbox 360 S-console krijgt de hoofdtelefoon een positie toegewezen op de Ring of Light rond de aan/uit-knop van de console. Elke aangesloten controller wordt aan een van de vier posities toegewezen en aan elke controller kan een hoofdtelefoon zijn gekoppeld.

Een Xbox 360-controller en een draadloze hoofdtelefoon voor een Xbox 360 S-console. Een Xbox 360-controller en een draadloze hoofdtelefoon voor een Xbox 360 E-console.

Opmerking Op een Xbox 360 E-console kunt u de toewijzing van de controller bepalen door te kijken naar de Ring of Light rond de Guide-knop op de controller zelf.

Als een controller aan positie 1 is toegewezen, is de draadloze headset ook aan positie 1 toegewezen. Als er nog een headset aan positie 1 is toegewezen, krijgt de headset positie 2 toegewezen.

Als u de hoofdtelefoon een andere positie wilt geven, drukt u op de connect knop of aan/uit-knop op de hoofdtelefoon om naar de gewenste positie te gaan. Als u bijvoorbeeld een hoofdtelefoon die aan positie 1 is toegewezen naar positie 3 wilt verplaatsen, drukt u tweemaal op de connect knop of aan/uit-knop.

Opmerking Om een instructievideo te bekijken om uw draadloze hoofdtelefoon toe te wijzen aan een andere controller, zie de video "De draadloze hoofdtelefoon toewijzen aan een andere controller" in het deel "Instructievideo's" onder aan dit artikel.

Opmerkingen

• U kunt maximaal vier draadloze hoofdtelefoons tegelijk op een console aansluiten.
  • Voordat u de draadloze hoofdtelefoon aansluit, moet er minstens één positie op de lichtring beschikbaar (onverlicht) zijn.
  • Als u meerdere controllers en draadloze hoofdtelefoons wilt aansluiten, sluit u eerst de draadloze hoofdtelefoon aan en daarna de bijbehorende controller.
  • Een hoofdtelefoon met snoer heeft voorrang op een draadloze hoofdtelefoon. Een draadloze hoofdtelefoon kan niet worden gekoppeld aan een controller waarop al een hoofdtelefoon met snoer is aangesloten. Als u in plaats daarvan een draadloze headset wilt gebruiken, koppelt u de bekabelde headset los en herhaalt u de stappen in Stap 3: sluit uw draadloze headset aan op uw console.
  • De hoofdtelefoon werkt ook zonder controller met de console.
  • De hoofdtelefoon is draadloos met slechts een console tegelijk verbonden. U kunt op elk gewenst moment de controller op een andere console aansluiten, maar dan gaat de verbinding met de eerder aangesloten console verloren.

Stap 4: zet uw headset op

Voordat u de draadloze hoofdtelefoon gebruikt, moet u mogelijk een andere maat van oorgel plaatsen. Er zijn oorgels in drie maten meegeleverd met de hoofdtelefoon, dus er is er altijd wel een bij die comfortabel zit.

Een oorgel plaatsen

1. Verwijder de oorgel door deze zachtjes uit de luidspreker te trekken.
  2. Kies een oorgel, plaats deze midden over de luidspreker en klik de gel dan voorzichtig op zijn plaats. Het vlak van de luidspreker ligt iets onder de lip van de oorgel.

De hoofdtelefoon opzetten

1. Druk 2 seconden lang op de aan/uit-knop op de hoofdtelefoon om deze aan te zetten.
  2. Houd de hoofdtelefoon in een hand, met de luidspreker naar u toe.
  3. Houd met de andere hand de oorlus vast en klik deze vast aan de onderkant van de luidspreker. De oorlus kan naar beide kanten ombuigen, dus u kunt de hoofdtelefoon op uw linker- en rechteroor gebruiken.
  4. Pas de hoofdtelefoon goed over het oor zodat de oorlus over uw oor zit en de oorgel comfortabel in uw oor zit. Als de hoofdtelefoon niet comfortabel zit, neemt u deze af en probeert u een andere oorgel. De oorgel is niet bedoeld om uw oorkanaal binnen te dringen; deze is ontworpen om buiten het oorkanaal te worden geplaatst.
  5. Wanneer u de hoofdtelefoon comfortabel op hebt, past u het volume aan en u kunt de hoofdtelefoon gebruiken.

Voor het beste resultaat plaatst u de hoofdtelefoon naar uw mond toe zoals op de afbeelding.

Een illustratie van een persoon die de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth draagt.

De hoofdtelefoon gebruiken

Wanneer u de instelling hebt voltooid, kunt u de hoofdtelefoon met de console gebruiken. Dat doet u als volgt:

1. Zet de console aan.
  2. Druk op de aan/uit-knop op de hoofdtelefoon.

De draadloze hoofdtelefoon werkt tot een afstand van 9 meter van de console. Deze afstand kan echter kleiner worden als er voorwerpen tussen de controller en de console staan.

Opmerking Als u dan nog niemand kunt horen bij game chat of privéchat, leest u Problemen met Xbox Live chat oplossen op Xbox 360.

Opmerkingen

• Wanneer u klaar bent met de headset, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt om de headset uit te schakelen. Als u de console uitschakelt, wordt de hoofdtelefoon niet ook uitgeschakeld.
  • Regel het volume met de volumeknop.
  • Druk op de Mute-knop om het geluid in of uit te schakelen. U kunt het geluid van de hoofdtelefoon alleen in Xbox-mode dempen.
    Opmerking Om een instructievideo te bekijken om uw headset te dempen, zie het deel "Instructievideo's" onder aan dit artikel.
Een pijl die wijst naar de dempknop op de draadloze headset.
  • Reinig de hoofdtelefoon met een droge doek. Reinigingsmiddelen kunnen de hoofdtelefoon beschadigen.
  • De hoofdtelefoon mag niet nat worden.

Onderdelen van de draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth

Een illustratie van de draadloze headset met aanduidingen voor de knoppen.
  1. Action/Mute
  2. Volume +
  3. Volume -
  4. Aan/uit
  5. Connect
  6. Stroomtoevoer
  7. Xbox (groen)/Bluetooth-mode (blauw)

Als de oplaadkabel van de hoofdtelefoon op de hoofdtelefoon is aangesloten maar de batterij wordt niet opgeladen, knipperen de eerste twee lampjes van de hoofdtelefoon na elkaar (1, 1 en 2; 1, 1 en 2; enzovoort). Laat de hoofdtelefoon een tijdje aangesloten om te zien of de accu wel normaal wordt opgeladen. Als de lampjes op de hoofdtelefoon blijven knipperen, neemt u contact op met Xbox Support, zie Help onder aan deze pagina voor meer informatie.

Een oproep beantwoorden

Wanneer u een inkomende oproep krijgt, wordt via de hoofdtelefoon het bijbehorende geluid afgespeeld en knipperen de blauwe lampjes op de hoofdtelefoon totdat u de oproep beantwoordt, weigert of de telefoon vertelt om de oproep te negeren.

Een inkomende oproep beantwoorden:

• Druk kort op de Action knop.
  • Als de hoofdtelefoon in Xbox-mode is, schakelt u over naar Bluetooth-mode, waarna de inkomende oproep automatisch wordt beantwoord (zonder dat u op de Action knop hoeft te drukken).
  • Als de hoofdtelefoon is uitgeschakeld, wordt de inkomende oproep automatisch beantwoord wanneer u deze inschakelt (zonder dat u op de Action knop hoeft te drukken).

Een inkomende oproep weigeren: houd de Actie-knop twee seconden ingedrukt.

Een oproep beëindigen: druk kort op de Actie-knop. (Als u naar de Xbox-mode schakelt, wordt de oproep niet beëindigd.)

Een pijl die wijst naar de dempknop op de draadloze headset.

Als u tijdens een gesprek weer een inkomende oproep krijgt: druk op de Actie-knop om de inkomende oproep te beantwoorden en het eerste gesprek in de wacht te zetten. (Deze functie moet wel worden ondersteund door uw Bluetooth-apparaat en uw mobiele aanbieder.)

Wanneer een gesprek in de wacht staat:

• Druk kort op de Action knop om het actieve gesprek te beëindigen.
  • Houd de Action knop twee seconden ingedrukt om van gesprek te wisselen.

Een oproep starten:

1. Zet de draadloze hoofdtelefoon aan.
  2. Als de hoofdtelefoon met een Bluetooth-apparaat verbonden is (en er nog geen oproep aan de gang is), houdt u de Action knop twee seconden lang ingedrukt.
  3. Voer de oproep uit met de spraakopdrachten van Bluetooth. Informatie over de spraakopdrachten van Bluetooth vindt u in de handleiding van uw Bluetooth-apparaat (bijvoorbeeld de documentatie bij uw telefoon).

Opmerking De mute knop op de draadloze hoofdtelefoon werkt alleen in Xbox-mode. Als u de hoofdtelefoon echter met een mobiele telefoon gebruikt, kunt u de mute-functie van de telefoon gebruiken.

Een andere bedieningsmodus kiezen

U kunt de bedieningsmodus van de hoofdtelefoon op elk gewenst moment wisselen. Als uw Bluetooth-apparaat bellen ondersteunt, kunt u van Xbox- naar Bluetooth-mode overschakelen om een inkomende oproep op de hoofdtelefoon te beantwoorden (mits u het Bluetooth-apparaat al aan de hoofdtelefoon hebt gekoppeld). Als u weer van Bluetooth- naar Xbox-mode overschakelt, gebruikt de hoofdtelefoon dezelfde instellingen die het laatst voor de Xbox-mode zijn gebruikt.

Indicaties dat de batterij bijna leeg is en levensduur van de batterij

De draadloze hoofdtelefoon is voorzien van twee indicaties wanneer de batterij bijna leeg is:

• Wanneer er nog 30 minuten resteren: lampjes knipperen ongeveer tweemaal per minuut, totdat er nog 5 minuten resteren.
  • Wanneer er nog 5 minuten resteren: lampjes knipperen continu, totdat de headset uitgaat.

Problemen oplossen

Problemen met de verbinding van mobiele apparaten variëren per fabrikant. Hulp bij het oplossen van problemen met de Bluetooth-verbinding met een mobiel apparaat kunt u vinden in de producthandleiding of op de website van de fabrikant.

Zie Mijn telefoon koppelen aan een Bluetooth-accessoire voor hulp bij het verbinden van uw hoofdtelefoon met een Windows Phone.

Anderen kunnen u niet horen

Als anderen u niet kunnen horen tijdens een oproep wanneer de hoofdtelefoon in Bluetooth-mode staat:

• Voer de stappen uit waarmee u de hoofdtelefoon met een Bluetooth-apparaat verbindt.
  • Zorg dat de modeschakelaar op de hoofdtelefoon op "Bluetooth" staat.
  • Zorg dat de microfoon naar voren gericht is.
  • Zorg dat Bluetooth-mode op uw Bluetooth-apparaat (bijvoorbeeld een telefoon) is ingeschakeld.

De lijst met Bluetooth-apparaten wissen uit de hoofdtelefoon

De hoofdtelefoon slaat koppelingsgegevens op voor de laatste acht Bluetooth-apparaten waarmee deze verbonden is. Volg deze stappen om de lijst te wissen:

1. Zet de hoofdtelefoon aan.
  2. Zet de mode-schakelaar op "Bluetooth" (het lampje op de hoofdtelefoon zal blauw knipperen).
  3. Houd de connect knop 10 seconden lang ingedrukt.
  4. Eerst knipperen de lampjes blauw in wijzerzin, na 10 seconden gaan de vier lampjes samen knipperen. De hoofdtelefoon maakt ook twee keer een laag geluid.
  5. Zet de hoofdtelefoon uit.
  6. Zie "Stap 3: sluit uw draadloze headset aan op uw console" hierboven om de headset opnieuw te koppelen.

Als het probleem niet is opgelost met de informatie in dit artikel, klikt u op de koppeling "Contact" onder aan deze pagina om contact op te nemen met Xbox Support.

Instructievideo's

Opmerking De volgende video's met uitleg zijn alleen in het Engels beschikbaar.

De draadloze headset met Bluetooth instellen.

Bekijk de video De draadloze headset met Bluetooth instellen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Uw headset gebruiken met andere Bluetooth-apparaten

Bekijk de video Uw headset met andere Bluetooth-apparaten gebruiken. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Alle Bluetooth-apparaten wissen uit de headset

Bekijk de video Alle Bluetooth-apparaten wissen uit de headset. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Uw draadloze headset in Xbox-modus dempen

Bekijk de video Uw draadloze headset in Xbox-modus dempen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

De draadloze headset toewijzen aan een andere controller

Bekijk de video De draadloze headset toewijzen aan een andere controller. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.