Overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk gebruiken

Hoe u content kunt overbrengen

Als u een nieuwe Xbox 360-console hebt gekocht, kunt u alles - games, video's, muziek, opgeslagen games, gamertags en zelfs uw zuurverdiende achievements - naar de nieuwe console verplaatsen.

Opmerking Als u slechts een kleine hoeveelheid content (32 GB of minder) wilt verplaatsen, kunt u een USB-opslagapparaat gebruiken om de content naar de nieuwe console te verplaatsen. Meer informatie over het gebruik van een USB-opslagapparaat.

U kunt de overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk wellicht online kopen in de Microsoft Store of bij een verkoper van games.

De overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk

Belangrijk Gebruik de overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk alleen om uw content te verplaatsen. Microsoft biedt geen licentie, ondersteuning of garantie op de werking van kabels gemaakt door andere fabrikanten.

Om content naar uw nieuwe console te verplaatsen, hebt u de overdrachtskabel en de recentste consolesoftware nodig. De eenvoudigste manier om de consolesoftware bij te werken, is verbinding te maken met Xbox Live. Lees hoe u de consolesoftware bijwerkt.

Als u beschikt over de recentste consolesoftware en een overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk, bent u klaar om content te verplaatsen. U kunt de overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk gebruiken om content te verplaatsen tussen twee Xbox 360-harddisks (Xbox 360 S-harddisks of originele Xbox 360-harddisks).

Content overzetten naar een andere console

Stappen om de overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk te gebruiken

Bekijk de video "Stappen om de overdrachtskabel voor Xbox 360-harddisk te gebruiken". Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

1. Zet beide consoles uit.
  2. Verwijder de harddisk uit uw oude Xbox 360-console. Informatie over hoe u de harddisk uit een console kunt verwijderen.
  3. Sluit de overdrachtskabel aan op de harddisk en steek het andere uiteinde van de overdrachtskabel in een USB-poort op de doelconsole (zoals hieronder afgebeeld).

Wanneer beide uiteinden van de kabel zijn aangesloten, bent u klaar voor de overdracht.

Xbox 360 S- en Xbox 360 E-harddisk
Pijlen tonen de aansluiting van de Xbox 360 S- en Xbox 360 E-harddisk
Originele Xbox 360-harddisk
Pijlen tonen de aansluiting van de originele Xbox 360-harddisk
  1. Zet de nieuwe console aan. Als de recentste consolesoftware geïnstalleerd is, verschijnt het volgende bericht:
Een scherm vraagt de gebruiker 'Overdrachtskabel gedetecteerd. Wil je nu content overdragen?', samen met de opties Ja en Nee, waarop kan worden geklikt.
  1. Kies Yes, transfer to console.
Op het scherm 'Content overdragen' van Xbox 360 staan de categorieën met content, zoals Games en apps, Gamerprofielen en Demo's, samen met de totale grootte van elke categorie. Er staat ook informatie over de opslagruimte voor het bestemmingsopslagapparaat.
  1. Selecteer Start om de overdracht van content te starten.

De overdracht kan enkele uren duren, afhankelijk van de hoeveelheid content die is opgeslagen op uw oude harddisk. Als de overdracht voltooid is, kunt u zich aanmelden bij Xbox Live en genieten van uw nieuwe Xbox 360-console.

Contentlicenties

Nadat u uw content hebt verplaatst naar de nieuwe console, kan bepaalde content nog steeds gekoppeld zijn aan uw oude Xbox 360-console. Geen probleem - u kunt de content op de nieuwe console afspelen als u zich aanmeldt bij Xbox Live met dezelfde gamertag waarmee u de content hebt gekocht.

Als u alle verplaatste content wilt gebruiken zonder u aan te melden op Xbox Live of met een andere gamertag, moet u de contentlicenties naar de nieuwe console verplaatsen. Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan op Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt om de content te kopen.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
Het hoofdscherm 'Instellingen' van Xbox 360 met de tegel Account gemarkeerd
  1. Onder Je factureringsopties selecteert u Licentieoverdracht.
  2. Volg de instructies om de contentlicenties over te dragen.