USB-apparaat werkt niet wanneer het is aangesloten op een Xbox 360-console

Opmerking Zie USB-flashstations gebruiken bij Xbox 360 voor meer informatie over het gebruik van een USB-flashstation als geheugeneenheid op uw Xbox 360-console. Zie Xbox 360-opslag om problemen met een USB-flashstation op te lossen.

Een USB-apparaat dat is aangesloten op uw Xbox 360-console werkt wellicht niet zoals verwacht om een van de volgende redenen:

• Het apparaat is niet compatibel met Xbox 360.
  • De USB-kabel is verkeerd aangesloten of defect.
  • De Xbox 360-console herkent bij het opstarten het aangesloten apparaat niet.
  • Voor het USB-apparaat is een externe voedingsbron nodig of het USB-apparaat is defect.
  • Het mechanisme ter bescherming tegen te hoge stroom heeft de USB-poort op de Xbox 360-console tijdelijk uitgeschakeld.
  • De USB-poort op de Xbox 360-console is defect.

USB-poorten op Xbox 360

Er zijn twee USB-poorten aan de achterkant van de Xbox 360-console (hier afgebeeld) en een aan de voorkant:

Tekening van een deel van de achterkant van de Xbox 360-console met de component-, HDMI-, Ethernet- en USB-poorten

Zo kunt u een USB-opslagapparaat verwijderen uit de USB-poort aan de voorzijde van een Xbox 360-console:

Een tekening van een Xbox 360-console met een USB-opslagapparaat dat wordt losgekoppeld aan de voorzijde

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om problemen met USB-apparaten op te lossen.

Opmerking Test uw USB-apparaat na elke oplossing om te controleren of het apparaat werkt. Als het probleem niet wordt verholpen met de eerste oplossing, gaat u naar de volgende.

Oplossing 1: controleer dat het apparaat compatibel is met Xbox 360

De volgende apparaten zijn compatibel met de Xbox 360-console:

• Officiële Xbox 360-accessoires
  • De meeste USB-toetsenborden
  • De meeste digitale camera's
  • Tal van draagbare muziekspelers
  • Tal van opslagapparaten

Controleer bij de fabrikant van het apparaat of het compatibel is met Xbox 360.

Oplossing 2: los problemen met het USB-apparaat op

Als het USB-apparaat compatibel is met Xbox 360, lost u problemen met de USB-verbinding op:

1. Start de Xbox 360-console opnieuw.
  2. Koppel het apparaat los van de USB-poort en zet de console uit. Wacht 5 tot 10 seconden en zet de console weer aan. Sluit het apparaat weer aan op de USB-poort nadat de console opnieuw is opgestart.
  3. Zet de console uit, haal de voedingskabel uit het stopcontact, sluit de voedingskabel weer aan op het stopcontact en zet de console weer aan.
  4. Koppel eventuele onnodige apparaten los van de console.
  5. Bepaal of voor het USB-apparaat een afzonderlijke voeding vereist is. Als dat zo is, bevestigt u de voeding.
  6. Sluit het USB-apparaat op een andere USB-poort op de console aan. Als het apparaat wel werkt in een andere USB-poort, moet de Xbox 360-console wellicht worden gerepareerd.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem nog steeds optreedt.

Meer informatie

Een beschermingsmechanisme tegen te hoge spanning beschermt USB-poorten op de Xbox 360-console om de kans op schade te beperken. Te hoge stroom is mogelijk als het USB-apparaat dat is aangesloten op de console te veel stroom van de USB-poort probeert af te nemen. In deze situaties wordt de USB-poort tijdelijk uitgeschakeld om schade te voorkomen. De poort wordt opnieuw ingesteld nadat het apparaat is losgekoppeld.