Problemen met bekabelde Xbox 360-headset oplossen

Wanneer u uw bekabelde Xbox 360-headset gebruikt, kunt u een van de volgende problemen ervaren:

• Er komt geen geluid uit het oordopje.
  • Andere gamers kunnen u niet horen
  • U hoort een echo of geluid tijdens de game.

Deze problemen kunnen zich voordoen als:

• De aansluitpoort vuil is.
  • Privacy of Ouderlijke toezicht niet correct is ingesteld.
  • Uw bekabelde Xbox 360-headset defect is.

Opmerking U kunt de bekabelde Xbox 360-headset alleen gebruiken met Xbox 360-apparaten met licentie. U kunt de headset niet met een ander apparaat gebruiken. De Xbox 360-console zendt geen geluiden uit games of muziek naar de bekabelde Xbox 360-headset.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen voor deze problemen.

Er komt geen enkel geluid uit het oordopje van de bekabelde Xbox 360-headset

Onderzoek en reinig uw Xbox-hardware

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Onderzoek de headset, het snoer en de aansluiting op zichtbare defecten.
  2. Controleer dat er geen stof of vuil op de aansluiting van de headset zit. Gebruik een wattenstaafje gedoopt in isopropylalcohol om de aansluiting te reinigen.
  3. Controleer dat uw Xbox 360 controller goed werkt. Controleer dat u de controller kunt gebruiken om de console aan en uit te zetten.
  4. Stop de Xbox 360 bekabelde hoofdtelefoonconnector stevig in de uitbreidingspoort onder het navigatiepad en de rechter-stick op de controller.

Test de headset

Neem hiervoor een nieuw spraakbericht op en beluister het:

1. Druk op de Guide-knop  op de Xbox 360-controller.
  2. Selecteer Berichten en druk op de A-knop .
  3. Selecteer Nieuwe maken en druk op de A-knop .
  4. Selecteer Bericht en druk op de A-knop .
  5. Selecteer een gamertag en druk op de A-knop .
  6. Selecteer Spraak toevoegen en druk op de A-knop .
  7. Zet de bekabelde Xbox 360-headset op uw hoofd.
  8. Selecteer de knop Opnemen (pictogram van een cirkel) en druk op de A-knop  om een bericht op te nemen.
  9. Spreek duidelijk in de microfoon en neem uw stem 5 tot 15 seconden op.
  10. Selecteer de stopknop (pictogram van een rechthoek) en druk op de A-knop  om de opname te stoppen.
  11. Selecteer de knop Afspelen (pijl naar rechts) en druk op de A-knop .
  12. Luister naar uw opname.
    • Als u het opgenomen bericht kunt horen, werkt uw headset correct. Als uw headset nog steeds niet correct werkt wanneer u deze op Xbox Live gebruikt, moet u wellicht uw instellingen voor Ouderlijk toezicht aanpassen. Ga naar het volgende deel.
    • Als u het opgenomen bericht niet hoort, kan het geluid van uw microfoon gedempt zijn of kan het volume van het oordopje te stil staan. Controleer dat deze correct geregeld zijn.

Uw instellingen voor Ouderlijk toezicht configureren

Opmerking Als u een profiel voor een kind instelt op de console, kan de eigenaar van het profiel van de ouder via Ouderlijk toezicht beheren wie op Xbox Live kan communiceren met het profiel van het kind. In Ouderlijk toezicht kunt u de communicatie in het profiel van het kind inschakelen. De standaardinstelling voor gebruikers jonger dan 17 is Alleen vrienden.

Volg deze stappen om uw instellingen voor Ouderlijk toezicht te configureren:

1. Meld u aan met de Xbox Live-account waar problemen mee zijn.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Privacyinstellingen.
  3. Selecteer Instellingen wijzigen.
  4. Selecteer Aanpassen.
  5. Onder Activiteit selecteert u Spraak- en tekstberichten en kiest u Iedereen of Alleen vrienden.

Controleer of het volume correct is ingesteld voor de bekabelde Xbox 360-headset

• Verhoog het volume op de headset. Draai hiervoor aan de volumeregeling van de aansluiting van de hoofdtelefoonkabel.
  • Zorg ervoor dat het volume correct is ingesteld of dat u het volume hebt gedempt in het deel Persoonlijke instellingen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    1. Druk op de Guide-knop  op de Xbox 360-controller.
    2. Blader naar rechts naar Instellingen.
    3. Selecteer Voorkeuren.
    4. Selecteer Spraak.
    5. Selecteer Dempen en druk op de A-knop als u de optie Dempen wilt uitschakelen.
    6. Als het niet is gedempt, moet u het volume verhogen. Selecteer de volumebalk en druk op het navigatiepad of de linker-stick.

Als het probleem met deze stappen niet is verholpen, moet u wellicht uw bekabelde Xbox 360-headset vervangen.

Andere gamers kunnen u niet horen

Als de andere gamers u niet kunnen horen, moet u eerst controleren of de microfoonschakelaar niet is ingesteld op Dempen. De microfoonschakelaar bevindt zich op de aansluiting van de Xbox 360-headset.

Opmerking Raadpleeg de handleiding van de game om na te gaan of u op een knop moet drukken om tijdens de game met andere spelers te communiceren.

Als de microfoonschakelaar niet is ingesteld op Dempen moet u ervoor zorgen dat het volume correct is ingesteld en dat het volume niet gedempt is in het deel Persoonlijke instellingen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Druk op de Guide-knop  op de Xbox 360-controller.
  2. Blader naar rechts naar Instellingen.
  3. Selecteer Voorkeuren.
  4. Selecteer Spraak.
  5. Zorg dat de optie Dempen niet is geselecteerd. Selecteer Dempen en druk op de A-knop als u de optie Dempen wilt uitschakelen.
  6. Verhoog het volume. Selecteer hiervoor de volumebalk en druk op het navigatiepad  of de linker-stick .

Als het probleem met deze stappen niet is verholpen, moet u wellicht uw Xbox 360-headset vervangen.

U hoort een echo of geluid tijdens de game

Opmerking Deze echo komt van de persoon die praat en niet van de persoon die de echo hoort. Als u bijvoorbeeld alleen een echo hoort wanneer iemand anders praat, ligt het probleem aan de verbinding van de headset van de persoon die praat en ligt het niet aan u.

De volgende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u een echo of geluid hoort tijdens de game:

• De microfoon detecteert omgevingsgeluiden. Dit omvat spraaktransmissie komende van het oordopje.
  • De headsetaansluiting zit niet goed in de controller.
  • U gebruikt de Xbox 360 draadloze controller en de batterijen in het apparaat zijn bijna leeg.

Als u of andere spelers een echo of ander geluid horen tijdens de game, probeert u een van de volgende oplossingen:

• Zet het volume van uw tv of stereo lager.
  • Koppel de headset los van de controller en sluit de headset weer aan.
  • Reinig de aansluiting op de kabel van de headset met een schone doek en sluit de headset opnieuw aan op de controller.
  • Test de headset door deze, indien mogelijk, aan te sluiten op een andere controller.
  • Als u een Xbox 360 draadloze controller gebruikt, vervangt u de AA-batterijen of laadt u de Xbox 360 oplaadbare batterij op.