De 8tracks-app op de Xbox 360 instellen en gebruiken

Overzicht

Met de 8tracks-app hebt u onbeperkte toegang tot de 8tracks-kanalen en exclusieve content, live en op aanvraag, via Xbox Live en de Xbox 360-console. Luister naar miljoenen nummers en afspeellijsten, beheerd door mensen van over de hele wereld.

Op deze pagina

Vereisten voor de app

Vereisten om de 8tracks-app op uw console te gebruiken:

• U moet aangemeld zijn bij een Xbox Live-account.
  • Minstens 125 MB vrije schijfruimte.

De 8tracks-app downloaden

1. Meld u aan op uw console met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar apps en selecteer Browse Apps.
  3. Blader of zoek naar 8tracks.
  4. Selecteer 8tracks om de app te downloaden en te installeren. Na het downloaden start de app automatisch en kunt u bladeren en informatie over de beschikbare content bekijken.

Om de 8tracks-app later te starten, gaat u naar Music, My Music Apps en daarna naar 8tracks.

Naar 8tracks luisteren

Om naar 8tracks te luisteren, gaat u naar Music, My Music Apps en daarna naar 8tracks.

• Vanaf de hub home kunt u content doorbladeren met een categoriefilter - keuze van personeel, in de kijker, nieuw en populair.
  • Probeer zoeken en verkennen voor meer bladeropties.
  • Selecteer iets dat u wilt beluisteren en selecteer vervolgens Play. (U hoeft zich niet aan te melden om content van 8tracks af te spelen, maar raadpleeg het volgende deel voor de voordelen van het aanmaken van een profiel en aanmelden)

Een 8tracks-profiel aanmaken

U hoeft geen profiel aan te maken of u aan te melden om 8tracks te gebruiken. Als u echter een 8tracks-profiel aanmaakt, kunt u uw favoriete mixen opslaan, geweldige dj's volgen en verder gaan waar u gestopt was op elk apparaat.

Zo kunt u een profiel aanmaken:

1. Ga naar de hub profile, selecteer Sign up now of LOG IN om naar het aanmeldscherm te gaan.
  1. Op het aanmeldscherm ziet u een code. Voer die code in op de website van 8tracks om uw Xbox 360-console te activeren als een 8tracks-apparaat.
  1. Ga in een browser op een pc of ander apparaat met internetverbinding naar 8tracks.com/xbox om u aan te melden of een nieuwe account aan te maken.
  1. Wanneer u bent aangemeld of een nieuwe account hebt aangemaakt, voert u de code van uw Xbox-scherm in om uw profiel te koppelen aan uw 8tracks-account.
  1. Wanneer de code geverifieerd is, krijgt u het bericht "Geslaagd!" te zien op de website en op uw Xbox-scherm.

Uw gamertag ontkoppelen van de 8tracks-app

Als u uw gamertag ooit wilt ontkoppelen van uw 8tracks-account, dan doet u dat als volgt:

1. Ga in de 8tracks-app op de console naar de hub profile en selecteer LOG OUT.
  1. U wordt gevraagd te bevestigen dat u uw gamertag wilt ontkoppelen van uw 8tracks-account. Selecteer continue.

Instellingen voor Ouderlijk toezicht gebruiken om toegang tot content te beperken

Als u Ouderlijk toezicht gebruikt om te bepalen welk soort content geopend kan worden via Xbox Live op de console, zal de 8tracks-app deze instellingen volgen. Als u bijvoorbeeld ouderlijk toezicht gebruikt om de toegang tot expliciete content te beperken, wordt die content in de 8tracks-app gemarkeerd met een pictogram voor "restricted". Om een beperkt item af te spelen, moet een volwassene de code voor Ouderlijk toezicht invoeren.

Zie Ouderlijk toezicht instellen voor Xbox 360 en Xbox Live voor meer informatie over beperking van de toegang tot content op Xbox Live via Ouderlijk toezicht.