De Internet Explorer-app instellen en gebruiken op Xbox 360

Op deze pagina

Vereisten voor de app

Vereisten om de Internet Explorer-app op uw Xbox 360-console te gebruiken:

• U moet aangemeld zijn bij een Xbox Live-account
  • Minstens 150 MB vrije opslagruimte

Internet Explorer installeren

1. Ga vanuit Xbox Home naar Apps en selecteer Browse Apps.
  2. Blader of zoek naar Internet Explorer.
  3. Selecteer Internet Explorer om de toepassing te downloaden. Als het downloaden voltooid is, start de Internet Explorer-toepassing automatisch.

Om Internet Explorer later te starten, gaat u naar Apps, My Apps en daarna naar Internet Explorer.

Internet Explorer-instellingen configureren

Wanneer u Internet Explorer voor de eerste keer start, wordt u gevraagd de instellingen te configureren. Volg deze stappen voor toegang tot uw instellingen op elk moment:

1. Druk op Y om de Web Hub weer te geven.
  2. Wijs naar het pictogram Settings op de adresbalk.

Op dit moment zijn de volgende instellingen beschikbaar:

SmartScreen-filter inschakelen om bescherming te bieden tegen onveilige websites

SmartScreen-filter helpt (frauduleuze) phishing-websites op te sporen. Terwijl u op het web surft, analyseert het webpagina's. Als het bepaalt dat een webpagina verdacht is, geeft SmartScreen een waarschuwingsbericht weer. SmartScreen Filter controleert ook of de sites die u bezoekt op een dynamische lijst met gerapporteerde websites met phishing en kwaadaardige software staan. Als er een overeenkomst is, meldt SmartScreen u dat de site werd geblokkeerd voor uw veiligheid.

Mijn browsegeschiedenis naar Microsoft verzenden om Microsoft-producten en -services te helpen verbeteren

U kunt ervoor kiezen om uw browsegeschiedenis naar Microsoft te verzenden om Microsoft-producten en -services te helpen verbeteren. Standaard is deze optie uitgeschakeld.

Webpagina's opgesteld voor mobiele apparaten gebruiken

U kunt Internet Explorer configureren om de mobiele versie van de webpagina's die u bezoekt te vragen. Deze instelling kan helpen als webpagina's die u bezoekt niet goed worden weergegeven op uw tv of als de pagina Flash, Java, Silverlight of andere invoegtoepassingen gebruikt die niet ondersteund worden door Internet Explorer of Xbox.

Mijn volledig tv-scherm gebruiken om webinhoud weer te geven

Sommige websites zijn niet opgesteld voor breedbeeldweergave. Ze hebben wellicht blanco marges of balken aan de zijkant wanneer ze worden bekeken op een HDTV. Als u een breedbeeld HDTV gebruikt, kunt u met deze optie inzoomen op de webpagina, zodat deze marges kleiner worden.

Websites toestaan om cookies op te slaan op mijn Xbox

U kunt deze instelling uitschakelen als u niet wilt dat websites cookies opslaan. Maar die optie kan wel verhinderen dat u zich kunt aanmelden bij websites.

Browsegeschiedenis wissen

U kunt op elk gewenst moment uw browsegeschiedenis wissen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op Y om de Web Hub weer te geven.
  2. Wijs naar het pictogram Settings op de adresbalk.
  1. Wijs naar Delete History, druk op A en selecteer Yes.

De webhub gebruiken en favorieten opslaan

Druk op elk gewenst moment op Y voor toegang tot de webhub in de Internet Explorer-app. Klik in de adresbalk of druk op Y om het toetsenbord op het scherm te openen en een URL in te voeren.

Wanneer u een webpagina bezoekt die u wilt opslaan als favoriet, drukt u op Y om de webhub te openen en selecteert u het pictogram Favourite op de adresbalk bovenaan. U kunt uw favorieten bewerken of verwijderen uit de webhub door uw lijst met favorieten te selecteren, naar een favoriet te wijzen en op X te drukken om te bewerken.

Uw favorieten verschijnen ook in het vak My Pins van Xbox Home voor snelle toegang.