Problemen met Groove op Xbox 360 oplossen

Als u een probleem hebt om Groove te gebruiken op uw Xbox 360-console, kan dat te wijten zijn aan een app-fout of instelling op de console.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Verwijder de app en installeer de app opnieuw

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer uw primaire opslagapparaat.
  4. Selecteer Games and Apps.
  5. Zoek en selecteer alle items met betrekking tot "Groove".
  6. Selecteer Delete.
  7. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar apps en selecteer Browse Apps.
  8. Selecteer de Groove-app.
  9. Selecteer Confirm Download om de app te downloaden en te installeren.

Oplossing 2: Test de Xbox Live-service

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Settings, System Settings en vervolgens Network Settings.
  3. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Wired Network voor een bekabelde verbinding.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  • Als u verbinding kunt maken met Xbox Live, dan maakt de console correct verbinding.
  • Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zal de verbindingstest u tonen waar de fout is opgetreden en welk soort fout het is. Noteer deze informatie en probeer de Oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout om het probleem op te lossen.

Oplossing 3: Verwijder uw profiel en download het opnieuw

Volg deze stappen om het beschadigde profiel te verwijderen:

1. Ga naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Gamer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.

Volg deze stappen om uw Xbox Live-profiel te downloaden:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Download Profile.

Opmerking Als u Download Profile niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld. Druk op X om u af te melden bij uw profiel.

3. Voer de Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag.

Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, moet u de gegevens van de Microsoft-account van de ouder invoeren om het profiel te downloaden.

4. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive). Uw profiel wordt gedownload. Wanneer uw profiel is gedownload, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account is vereist om aan te melden bij uw profiel.

Opmerking De optie Remember Password is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox Live-profiel op deze console. Laat dit keuzevakje afgevinkt als u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw profiel op deze console.

Oplossing 4: Verwijder systeemupdates en installeer de updates opnieuw

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage.
  4. Druk op de volgende reeks knoppen: LB, RB, X, LB, RB, X.
  5. Selecteer de optie om alle geïnstalleerde systeemupdates te verwijderen. De console start automatisch opnieuw en downloadt de updates opnieuw.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.