Windows Media Center instellen op de Xbox 360 (Windows Vista)

Overzicht

U kunt met behulp van Windows Media Center muziek, afbeeldingen en video vanaf elke gewenste computer in uw thuisnetwerk streamen naar uw Xbox 360-console. De volgende stappen zijn bedoeld voor de versies Windows Vista Ultimate of Home Premium. Zie voor meer informatie over het installeren of instellen van Windows Media Center op uw computer Windows Media Center.

Opmerking Xbox One ondersteunt het streamen van media vanaf Windows Media Center niet.

Stap 1: Verbind de console met uw thuisnetwerk (als u nog niet verbonden bent)

Als u de console reeds hebt verbonden met uw netwerk, kunt u naar stap 2 hieronder gaan.

Als dat niet zo is, sluit u uw console op uw thuisnetwerk aan via een vaste of draadloze verbinding. Voer daarna een test uit om te controleren dat de Xbox-console goed is verbonden. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-controller op de Guide-knop.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Network Settings.
  4. Selecteer Wired Network of Wireless Network.
  5. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Als de netwerkstatus van de verbinding met uw netwerk wordt weergegeven als Connected, kunt u naar stap 2 hieronder gaan. Als dat niet zo is, selecteert u More Info op de console en volgt u de suggesties.

Stap 2: Verwijder eerdere verbindingen

Als u al eerder een computer met de Xbox 360-console hebt verbonden, moet u de bestaande verbinding verwijderen. Dat doet u als volgt:

Op uw computer
  1. Start Windows Media Center.
  2. Ga naar Taken en klik op Instellingen.
  3. Klik op Extender.
  4. Klik op Xbox 360 Media Center Extender.
  5. Klik op Installatie ongedaan maken.
  6. Klik op Volgende.

Op de Xbox 360-console

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Computers.
  3. Selecteer Windows Media Center.
  4. Selecteer Disconnect.
  5. Druk op de B-knop op de controller om terug te gaan naar het Xbox Dashboard.

Stap 3: Haal de installatiecode op uw console op

1. Ga naar Apps en selecteer My Apps.
  2. Selecteer Media Center.
  3. Noteer de 8-cijferige installatiecode.

Stap 4: Voeg uw console toe aan Windows Media Center

1. Start Windows Media Center op de computer.
  2. Ga naar Taken en klik op Extender.
  3. Voer desgevraagd de 8-cijferige installatiecode uit stap 3 in.
  4. Klik op Volgende om de installatie te voltooien.

Stap 5: Start Windows Media Center op de console

1. Ga naar Apps, selecteer My Apps en selecteer daarna Windows Media Center. Als u Windows Media Center voor het eerst op de console gebruikt, kan het enige tijd duren om de mediabibliotheken op te bouwen.

Als u problemen hebt, zie Problemen met Windows Media Center oplossen.