Problemen met geluid op Xbox 360 oplossen

Overzicht

Als u problemen met geluid hebt, raadpleeg dan eerst deze tips en daarna de onderstaande stappen om problemen op te lossen:

Als u een foutcode of statuscode te zien krijgt wanneer het probleem optreedt, dan kunt u een oplossing zoeken op de pagina Fout- en statuscode zoeken.

Oplossingen

Probeer een andere kabel

Probeer indien mogelijk een andere kabel. Sluit bijvoorbeeld uw Xbox-console aan via een andere HDMI-kabel en test opnieuw.

Controleer dat het geluid correct geconfigureerd is

Als uw systeem gebruikmaakt van optische digitale en HDMI-audio-uitgangen, controleer dan dat de digitale uitvoer correct is geconfigureerd. Dat doet u als volgt:

Opmerking Deze stappen zijn alleen van toepassing op systemen die gebruikmaken van optische digitale en HDMI-audio-uitgangen.

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
Een illustratie toont een vinger die reikt om op de Guide-knop op een Xbox 360-controller te drukken.
  1. Selecteer Settings en selecteer vervolgens System Settings.
Een schermopname toont het Xbox Guide-menu met de optie Systeeminstellingen gemarkeerd.
  1. Selecteer Console Settings.
  2. Selecteer Audio.
  3. Selecteer de configuratieoptie die overeenkomt met uw systeem.

Schakel automatisch ontdekken uit

Wanneer u uw Xbox 360 start, communiceert uw console met het aangesloten tv-scherm of beeldscherm. Tijdens deze "handdruk" vertelt de weergave uw Xbox welke functies worden ondersteund. Sommige tv's voeren deze handdruk echter niet correct uit; in dat geval is uw console wellicht niet geconfigureerd om de beste prestaties te bieden.

Probeer het ontdekken van de weergave uit te schakelen om te testen of dit het probleem is. Dat doet u als volgt:

Opmerking Als u het ontdekken van de weergave uitschakelt, moet u de audio- en video-instellingen handmatig configureren.

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Settings en selecteer vervolgens System Settings.
  3. Selecteer Console Settings.
  4. Selecteer Display.
  5. Selecteer Display Discovery.
  6. Selecteer Disable.
  7. Zet uw Xbox 360-console uit en weer aan. Test of het geluid goed werkt.

Geluid zonder beeld

Probeer het volgende:

• Controleer of de tv aan staat.
  • Verander de AV-bronnen en ingangen op uw tv.
  • Verwijder eventuele apparaten tussen de console en de tv, zoals een ontvanger.
  • Als uw tv een eco-/energiebesparingsmodus heeft, schakelt u deze functie in de video-opties van uw tv uit.

Probeer het volgende als u de Xbox 360 E-console gebruikt:

1. Zet uw console uit.
  2. Koppel alle audio- en videokabels (inclusief hoofdtelefoons) aan de achterkant van de console los.
  3. Sluit alleen de HDMI-kabel aan op de achterkant van de console. Sluit daarna de HDMI-kabel aan op een ingang voor de tv.

Beeld zonder geluid

Probeer het volgende:

Beeld en geluid lopen niet synchroon

Probeer uw console en tv weer te verbinden:

1. Verwijder eventuele apparaten tussen de console en de tv.
  2. Sluit de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.
  3. Bij gebruik van een AV-kabel voor alleen audio koppelt u deze los en sluit u de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.