Problemen met grafische weergave op Xbox 360 oplossen

Overzicht

Wanneer u games speelt of apps gebruikt op uw Xbox 360-console, kunnen een of meer van de volgende problemen optreden:

• Afzonderlijke pixels lijken beschadigd.
  • Objecten lijken vervormd. Er verschijnen willekeurige veelhoeken, uitgerekte objecten of lange strepen.
  • Afbeeldingen zijn vervormd of worden niet goed weergegeven.
  • Groepen groene of paarse pixels verschijnen in het midden van het scherm.

Opmerking Als het scherm blijft hangen of de console niet meer reageert, raadpleegt u de Oplossing voor vastgelopen Xbox 360-scherm.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Veeg de disc schoon

Als het probleem optreedt bij een specifieke game of dvd, probeer de disc dan schoon te vegen. (Zie Onderhoud van uw console en gamediscs.) Ga ook na of het probleem zich met andere games of discs voordoet.

Oplossing 2: Controleer uw AV-kabel

1. Zet de console uit.
  2. Koppel de AV-kabel aan de achterkant van de console los en sluit de kabel terug aan.
  3. Zet uw console aan en kijk of het weergaveprobleem is opgelost.

Als het probleem nog steeds optreedt, controleert u of u de juiste AV-kabel en displayinstellingen voor de console gebruikt.

Opmerking Als u een systeem met meerdere componenten gebruikt, sluit u de console rechtstreeks op de tv aan om probleemopsporing te vereenvoudigen.

Oplossing 3: Verwijder de harddisk

Probeer de harddisk tijdelijk te verwijderen als het probleem alleen met gamediscs optreedt. Ga verder met de volgende oplossing als uw Xbox 360-console geen harddisk heeft.

Een harddisk uit een Xbox 360 S-console verwijderen

1. Zet de console uit.
  2. Plaats de console horizontaal.
  3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
  4. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een hand opent het klepje van de harddisk in een Xbox 360 E-console.
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
Een hand plaatst een harddisk in de sleuf voor de harddisk in een Xbox 360 E-console.
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug.
  2. Zet de console aan.
  3. Probeer een gameschijf af te spelen.

Een harddisk uit de originele Xbox 360-console verwijderen

Opmerking Niet alle Xbox 360-consoles hebben een harddisk.

1. Zet de console uit.
  2. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).
Een pijl wijst naar de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.
Een pijl wijst naar de ontgrendelknop voor de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Til de harddisk weg van de console.
  2. Zet de console aan.
  3. Probeer een gameschijf af te spelen.

Als deze oplossing het probleem niet heeft opgelost, sluit u de harddisk opnieuw aan en gaat u verder met stap 5.

Oplossing 4: Koppel geheugenkaarten of USB-flashstations los

1. Zet uw Xbox-console uit.
  2. Koppel eventuele Xbox-geheugenkaarten of USB-flashstations los die op de console zijn aangesloten.
  3. Zet de console aan.
  4. Probeer een game te spelen.
  5. Als het probleem niet is opgelost met deze oplossing, sluit u de geheugenkaart of het flashstation opnieuw aan en gaat u naar stap 5.

Oplossing 5: Wis uw systeemcache

Sommige consoleproblemen kunnen worden opgelost door uw systeemcache te wissen.

Oplossing 6: Probeer een andere kabel of tv

Probeer hiervoor een AV-kabel te lenen bij vrienden. Als het probleem niet wordt opgelost met een andere AV-kabel, probeert u de console te gebruiken met een andere tv.

Vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande oplossingen niet is verholpen, moet uw console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.