Uw originele Xbox 360- of Xbox 360 S-console instellen

Opmerking Zie De Xbox 360 E-console instellen voor informatie over hoe u uw Xbox 360 E-console kunt instellen.

Xbox 360 instellen

Haal de console uit de verpakking en zet deze neer

Een illustratie toont de items in het Xbox 360-consolepakket.

Stap 1: Haal de console uit de verpakking

Een Xbox 360-gamesysteem bevat meestal het volgende:

1. Console
  2. A/V-kabel (varieert per consolepakket)
  3. Voeding
  4. Voedingskabel
  5. Draadloze controller
  6. 2 AA-batterijen
  7. Gebruikershandleiding
  8. Bekabelde headset (varieert per consolepakket)

Stap 2: Verwijder de beschermtape

Een illustratie toont een hand die beschermtape van de voorkant van de Xbox 360-console trekt.

Stap 3: Plaats de console

Goede plaatsing Slechte plaatsing
Een illustratie toont een voorbeeld van goede plaatsing van een Xbox-console en tv in een kast. Er is ventilatieruimte rond de console. Een illustratie toont een voorbeeld van een slechte opstelling van de Xbox-console: de console is tussen andere items op een schap geplaatst zonder ventilatieruimte rond de console.

De plaats waar u uw console wilt neerzetten, moet aan de volgende eisen voldoen:

• Stabiel zijn.
  • Goed geventileerd, relatief koel en uit de buurt van directe warmtebronnen zijn.
  • Vrij van losse spullen zijn. Plaats geen andere voorwerpen op, onder of direct naast de console.

U kunt de console verticaal of horizontaal plaatsen.

Sluit de voeding aan

Een illustratie toont de Xbox 360-voeding die is aangesloten op een stopcontact en de console.
  1. Sluit eerst de voeding aan op de console.
  2. Sluit de voedingskabel aan op de voeding.
  3. Steek het netsnoer vervolgens in een stopcontact.

Verbind de console met uw tv

De meeste nieuwe consolesystemen zijn voorzien van een composiet AV-kabel. U kunt deze kabel gebruiken om de console aan te sluiten op een standaard-tv of -beeldscherm. Deze kabel ondersteunt geen weergave in high-definition.

Zie Een Xbox 360 S-console of een originele Xbox 360-console aansluiten op een tv als u een hdtv hebt.

Composiet AV-kabel aansluiten op een standaard-tv of monitor:
Een tekening toont de aansluitingen van een composiet AV-kabel tussen een Xbox 360-console en een tv.
  1. Sluit de AV-stekker aan op de AV-poort van de console.
  2. Zoek de AV-poorten op de tv of beeldscherm. Sluit de kleurgecodeerde stekkers op de composiet AV-kabel als volgt aan op de overeenkomstige aansluitingen op de tv:
    Geel = composiet video
    Rood = rechterkanaal analoge audio
    Wit = linkerkanaal analoge audio
  3. Opmerking Mono-tv's hebben maar één audio-aansluiting. Sluit de rode of witte stekker aan op de tv.

4. Zet de tv en de console aan.
Scherm Home Xbox Dashboard

Wanneer u de console en tv inschakelt, moet u het Xbox Dashboard op het scherm zien.

Een controller aansluiten

Als u een bekabelde controller hebt, zie Een controller aansluiten op de Xbox 360.

Een vinger reikt om op de grote Guide-knop nabij het midden van een Xbox 360-controller te drukken.

Een draadloze controller aansluiten

1. Zet de console aan.
  2. Plaats de AA-batterijen in de controller.
  3. Houd de Xbox Guide-knop in het midden ingedrukt tot de controller wordt ingeschakeld. Controleer de batterijen als de controller niet wordt ingeschakeld. Als u een oplaadbare controller gebruikt, controleert u of deze volledig is opgeladen.
  4. Druk even op de verbindingsknop op de console.
Een illustratie toont een vinger die reikt om op de kleine verbindingsknop te drukken op de originele Xbox 360-console en op de Xbox 360 E-console. Als de consoles verticaal geplaatst zijn, bevindt de verbindingsknop zich in de buurt van de linkerrand, net onder het midden op de originele Xbox 360. Op de Xbox 360 E-console bevindt deze knop zich links, meer naar onderen.
  1. Druk binnen 20 seconden even op de connect knop op de controller.
Een illustratie benadrukt de verbindingsknop aan de rand op de voorkant van de Xbox 360-controller.

Opmerkingen

• Wanneer de lampjes rond de aan-/uitknop op de console niet meer knipperen, is de controller aangesloten.
  • U kunt maximaal vier controllers op een console aansluiten.
  • Elke aangesloten controller is aan een van de vier posities toegewezen. Elke positie komt overeen met een verlicht kwadrant rond de aan/uit-knop van de console en op de Xbox Guide-knop op de controller.
  • Ga naar Een controller aansluiten op de Xbox 360 voor meer informatie over hoe u een controller kunt verbinden met uw Xbox 360-console.

De console-instellingen instellen

Het scherm met taalopties van Xbox

Wanneer u de console voor de eerste keer start, wordt u het volgende gevraagd:

Voer deze stappen uit volgens de instructies op het scherm.

De Xbox 360-disc-lade is geopend en een disc is verwijderd.

Plaats nu een game-disc en u bent klaar om te spelen!

Opmerking Ga naar Op het Xbox 360 Dashboard wordt tekst in de verkeerde taal weergegeven voor informatie over hoe u de taal op uw Xbox 360 kunt wijzigen.