Xbox 360-console wordt onverwacht uitgeschakeld

De Xbox 360-console kan in de volgende omstandigheden onverwacht worden uitgeschakeld:

• De instelling voor Automatisch uitschakelen is ingeschakeld en de console is 6 uur niet actief geweest.
  • De console is te warm.
  • Er is een probleem met de voeding.

Problemen oplossen

Oplossing 1: zorg dat de instelling voor automatisch uitschakelen is uitgeschakeld

1. Start de Xbox 360-console zonder disc in de disc-lade.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  3. Selecteer Console-instellingen.
Het scherm Systeeminstellingen, met 'Console-instellingen' geselecteerd.
  1. Selecteer Startup and Shutdown.
Het scherm Console-instellingen, met 'Opstarten en afsluiten' geselecteerd.
  1. Markeer Auto-Off. Bekijk uw instellingen aan de rechterkant van het scherm.
Het scherm Opstarten en afsluiten, met 'Automatisch uitschakelen' geselecteerd.
  1. Als de instelling voor Auto-Off is uitgeschakeld, gaat u naar stap 8.
  2. Als de instelling voor Auto-Off is ingeschakeld, selecteer dan Auto-Off en selecteer vervolgens Disable.
Het scherm Automatisch uitschakelen, met 'Uitschakelen' geselecteerd.
  1. Zet de console uit. Wacht ongeveer 10 minuten en zet de console dan weer aan.

Als het probleem aanhoudt, noteert u hoe lang de console ingeschakeld is geweest voordat deze werd uitgeschakeld en voer een van de volgende handelingen uit:

Als u een originele Xbox 360-console hebt

Als u een Xbox 360 S-console hebt

Oplossing 2: Laat de console afkoelen

Opmerking Als u een Xbox 360 S-console hebt, wacht u totdat het rode lampje stopt met knipperen voordat u doorgaat.

1. Zet de console uit.
  2. Wacht minstens een uur.
  3. Zet de console aan.

Belangrijk Zorg dat de console in een koele, goed geventileerde ruimte staat. Verwijder eventuele voorwerpen op, onder of direct naast de console.

Als het probleem aanhoudt, vraagt u een reparatie aan.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over garantie en reparatie.

Oplossing 3: controleer het lampje van de voeding

Lampje brandt groen of oranje: uw voeding werkt. Probeer de Xbox 360 oplossing voor geen voeding als de console niet start.

Een pijl wijst naar het lampje van de voeding op een Xbox 360-voeding.

Knipperend oranje, brandend rood of geen lampje: uw voeding moet mogelijk worden vervangen. Probeer de volgende oplossingen:

1. Sluit de voeding van de console aan op een ander stopcontact. Gebruik geen overspanningsbeveiliging.
  2. Als het lampje van de voeding continu rood is of oranje knippert, koppelt u de voedingskabel los en laat u deze 30 minuten afkoelen. Sluit de stekker dan weer aan op het stopcontact.

Als het lampje van de voeding nog steeds oranje knippert, continu rood is of niet brandt, moet de voeding worden vervangen.

U kunt een vervangende voeding voor de Xbox 360 bestellen via ons Xbox Onlineservicecentrum. Voor vervanging van de voeding onder de garantievoorwaarden is consoleregistratie vereist (de garantie van de voeding is dezelfde als die van de console).

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over garantie en reparatie.