Een nieuwe Xbox 360-update ophalen

Zie deze tips en stappen voor bijwerken

De Xbox 360-consolesoftware wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies. Als u een van de volgende problemen ondervindt, wordt het probleem mogelijk opgelost als u de consolesoftware bijwerkt:

• Dashboardthema's worden niet weergegeven.
  • Avatars ontbreken.
  • De Kinect-sensor werkt niet (het lampje van de sensor knippert groen of rood).

Opmerking De versie van de consolesoftware die hier beschikbaar is, dateert van 11/17/2016.

Voordat u begint

Ga naar Problemen met een update naar uw Xbox 360-console oplossen als u al had geprobeerd de update te installeren, maar dat is mislukt.

Consolesoftware bijwerken

Installeren vanaf Xbox Live

De eenvoudigste manier om de consolesoftware bij te werken, is verbinding te maken met Xbox Live. U hebt alleen een internetverbinding nodig om uw console te updaten via Xbox Live.

Zie de Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox 360 om uw Xbox 360-console te verbinden met het internet.

1. Druk op uw controller op de Guide-knop, ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
De optie
  1. Selecteer desgevraagd Ja om de consolesoftware te updaten.

Als u een verbindingsfout krijgt, probeert u de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360.

Is de installatie van de console-update niet gelukt?

Installeren vanaf een gameschijf

Als u al een tijdje geen verbinding meer hebt gemaakt met Xbox Live, moet uw consolesoftware mogelijk worden bijgewerkt. Indien een game-disc een nieuwere versie van de consolesoftware bevat dan de software die u op dat moment gebruikt, wordt u gevraagd om de update te installeren wanneer u de game start.

Opmerking Als u ervoor kiest om de consolesoftware niet bij te werken, wordt u de volgende keer dat u de game start, gevraagd om de software bij te werken. Bij sommige Kinect-games is een update van de consolesoftware vereist voor een goede werking.

Kopiëren naar een USB-flashstation

Als u met de Xbox 360-console geen verbinding met internet kunt krijgen, kunt u de console-update van de computer naar een USB-flashstation kopiëren en de kopie op de console installeren.

Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 gebruiken. Zie het onderdeel 'Een USB-flashstation formatteren' in USB-flashstations gebruiken bij Xbox 360 voor informatie om een USB-flashstation te formatteren.

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
  2. Download het updatebestand.
  3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  4. Pak het bestand uit. Als u met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt, kunt u op het .zip-bestand dubbelklikken om het uit te pakken.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation (bijvoorbeeld E:\). Kopieer de inhoud niet naar een andere map op het USB-flashstation (bijvoorbeeld E:\Bestanden).
  6. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
  7. Sluit het flashstation aan op een USB-poort van de Xbox 360-console.
  8. Start de console opnieuw.
  9. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer desgevraagd Yes om de nieuwe consolesoftware bij te werken.

Branden op een cd of dvd

U kunt de software van de Xbox 360-console bijwerken door de update vanaf Xbox.com naar de computer te downloaden, de update op een cd of dvd te branden en vervolgens op de console te installeren. Dat doet u als volgt:

1. Op de computer downloadt u het updatebestand.
  2. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  3. Pak het bestand uit.
    • Als u met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt, kunt u op het .zip-bestand dubbelklikken om het uit te pakken.
    • Als u met een oudere versie van Windows werkt, hebt u een speciaal programma nodig (bijvoorbeeld WinZip) om het bestand uit te pakken.
  4. Plaats een lege, beschrijfbare cd of dvd in de computer.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap op de cd of dvd en geef op dat u de bestanden naar de disc wilt schrijven (branden).
  6. Wanneer de bestanden op de disc zijn gebrand, haalt u de disc uit de computer en plaatst u de disc in het disc-station van de Xbox 360-console.
  7. Start de console opnieuw.
  8. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer desgevraagd Yes om de nieuwe consolesoftware bij te werken.

Veelgestelde vragen

Ik krijg een foutcode wanneer ik mijn console probeer bij te werken. Wat betekent dit?
Als u een specifieke foutcode of statuscode te zien krijgt, gebruik dan het zoekvak op de pagina Fout- & statuscode zoeken om informatie te vinden om het probleem op te lossen.

Wat kost de update?
Niets. Deze is gratis.

Hoe weet ik of mijn consolesoftware is bijgewerkt?
Consoles die zijn verbonden met Xbox Live hebben de nieuwste consolesoftware. Wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, vraagt uw console u automatisch om de software bij te werken indien er een update beschikbaar is.

Moet ik de update installeren?
Nee. Als u echter wilt gamen of communiceren op Xbox Live, hebt u wel de meest recente consolesoftware nodig. Voor nieuwe games is de update misschien ook nodig. Kinect-games werken wellicht ook niet goed als uw consolesoftware niet actueel is.

Kan ik teruggaan naar de oude softwareversie als ik van gedachten verander?
Nee. Een bijgewerkte console blijft bijgewerkt.

Ik kan geen verbinding maken met Xbox Live. Wat moet ik doen?
Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, probeert u de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.