De tv of het beeldscherm van uw Xbox 360 is leeg

Symptomen

U ervaart een van deze problemen wanneer u de Xbox 360-console gebruikt:

• Het beeldscherm blijft leeg of zwart wanneer u de console start.
  • Er knipperen rode lampjes rond de aan/uit-knop van de console.

Dit betekent vaak dat de kabel tussen de console en de tv of het beeldscherm niet correct is aangesloten of defect is. Het probleem kan echter ook worden veroorzaakt door een probleem met de video-instellingen of hardware. Raadpleeg de informatie over probleemoplossing hieronder voor hulp.

Als uw scherm soms beelden van Xbox 360 weergeeft, maar ook vastloopt of blokkeert, raadpleeg dan Problemen met audio of video op Xbox 360.

Problemen oplossen

Oplossing 1: Start de console opnieuw

Problemen kunnen soms worden opgelost door de console gewoon opnieuw te starten. Om de console helemaal opnieuw te starten, houdt u de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt om de console uit te schakelen. Zet de console daarna weer aan.

Oplossing 2: Controleer de kabel

Probeer de volgende stappen om te controleren of er problemen met de kabel zijn. Start de console opnieuw na elke stap.

Opmerking Als u in high-definition probeert te kijken, moet u controleren dat uw kabel HD ondersteunt.

1. Controleer of de AV- of HDMI-kabel goed is aangesloten op de juiste poorten van uw console en uw tv of beeldscherm.
  2. Als er een schakelaar op de kabel zelf is, met markeringen zoals "TV/HDTV", moet u zorgen dat de instelling correct is voor uw tv (standaard of HD).
  3. Als u een HDMI-kabel gebruikt, probeert u een andere HDMI-poort op uw tv of beeldscherm.
  4. Als u een systeem met extra componenten gebruikt, probeert u een rechtstreekse HDMI-kabelaansluiting tussen de console en de tv om het probleem op te lossen.
  5. Probeer indien mogelijk een andere kabel. Raadpleeg Een Xbox 360 S-console of een originele Xbox 360-console aansluiten op een tv voor kabelopties.

Oplossing 3: Stel de weergave-instellingen van de console opnieuw in

Volg deze stappen om de weergave-instellingen opnieuw in te stellen:

1. Zorg dat er geen schijf in de schijflade zit.
  2. Zet de console uit.
  3. Zet de console aan.
  4. Opmerking Als u een Xbox 360 draadloze controller gebruikt, moet u zorgen dat er slechts één draadloze controller is aangesloten op de console; zet de console uit en zet ze weer aan met de Guide-knop op die controller.

5. Houd terwijl de console start Y ingedrukt terwijl u aan de rechter trekker op de controller trekt. De weergave-instellingen worden teruggezet op de standaardinstellingen en de console wordt automatisch opnieuw gestart.
    Xbox 360 E-console of Xbox 360 S-console: Om de weergave-instelling op deze consolemodellen opnieuw in te stellen, kunt u ook gewoon de console uitschakelen en daarna de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt houden. (De lampjes knipperen meermaals)

Oplossing 4: Controleer de instellingen van de tv

Te controleren basiselementen:

• Controleer dat uw tv is ingeschakeld.
  • Controleer dat u de juiste invoer hebt geselecteerd op uw tv.
  • Verwijder eventuele apparaten die zijn aangesloten tussen de console en de tv, zoals een ontvanger.
  • Als uw tv een eco-/energiebesparingsmodus heeft, schakelt u die functie in de video-instellingen van uw tv uit.

Raadpleeg het deel "Controleer de tv-instellingen" in Beelden van de Xbox 360 op de tv zijn onduidelijk om te controleren dat uw tv-instellingen niet in strijd zijn met die van de Xbox.

Oplossing 5: Probeer een lagere schermresolutie

Als u problemen hebt met HDTV-weergave, probeer dan een lagere schermresolutie in te stellen. Om deze instellingen te openen:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Display.
  4. Selecteer HDTV Settings.

Oplossing 6: Probeer een andere tv

Om te bepalen of er een probleem is met de console, probeert u de console indien mogelijk aan te sluiten op een andere tv of beeldscherm.

Als video (alleen) met de andere tv werkt:

• Neem contact op met de fabrikant van de (oorspronkelijke) tv om te controleren of er een update van de "firmware" voor de tv beschikbaar is.
  • Neem contact op met de fabrikant van (oorspronkelijke) tv voor hulp bij de configuratie.

Meer hulp

Als u alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en het probleem met uw video is niet opgelost, raadpleeg dan "Verwante problemen" hieronder. Lukt het nog niet? Uw console moet wellicht worden gerepareerd. Raadpleeg Uw Xbox-product laten repareren.