Videoproblemen met Xbox 360 oplossen

Overzicht

Als u videoproblemen met uw Xbox 360-console hebt, raadpleeg dan eerst deze tips en daarna de onderstaande stappen om problemen op te lossen:

Als u een foutcode of statuscode te zien krijgt, dan kunt u een oplossing zoeken op de pagina Fout- en statuscode zoeken.

Oplossingen

Geen beeld of een leeg scherm

Scherm hangt vast

Beeld is onduidelijk of vaag

Beeld is uitgerekt

Dit probleem kan optreden als u een VGA-kabel gebruikt bij een originele Xbox 360-console of een Xbox 360 S-console. U kunt de weergave-instellingen wijzigen om het beeld te verbeteren. Voer de eerste stappen in dit artikel uit en probeer een van de volgende oplossingen of beide:

• Wijzig de schermindeling van de console in Normal.
  • Wijzig de schermresolutie.

Beeld heeft een groene of paarse tint, knippert of is wazig

Probeer het volgende:

1. Verwijder eventuele apparaten tussen de console en de tv.
    2. Sluit de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.
    3. Bij gebruik van een AV-kabel voor alleen audio koppelt u deze los en sluit u de HDMI-kabel vanuit de achterkant van de console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van de hdtv of monitor.

Meer informatie over het aansluiten van uw console op een tv.

Opmerking Als uw hdtv een afbeeldingsverbeteringsfunctie of ander type functie voor digitale ruisonderdrukking heeft, schakelt u deze functie uit. Raadpleeg de handleiding van uw hdtv voor instructies.

Afbeeldingen zijn vervormd of worden niet goed weergegeven

Probeer de oplossingen in Weergaveproblemen met Xbox 360 oplossen.

Video of film wordt met lagere resolutie afgespeeld

Het HDCP-protocol (High-bandwidth Digital Content Protection) is nodig om een dvd, een hd-dvd of een gedownloade film in high definition af te spelen. Niet alle hdtv's, beeldschermen of adapters ondersteunen dit protocol echter.

Geluid zonder beeld

Probeer het volgende:

• Controleer of de tv aan staat.
  • Verander de AV-bronnen en ingangen op uw tv.
  • Verwijder eventuele apparaten tussen de console en de tv, zoals een ontvanger.
  • Als uw tv een eco-/energiebesparingsmodus heeft, schakelt u deze functie in de video-opties van uw tv uit.

Probeer het volgende als u de Xbox 360 E-console gebruikt:

1. Zet de console uit.
  2. Koppel alle audio- en videokabels (inclusief hoofdtelefoons) aan de achterkant van de console los.
  3. Sluit alleen de HDMI-kabel aan op de achterkant van de console. Sluit daarna de HDMI-kabel aan op een ingang voor de tv.