Dvd's afspelen op de Xbox 360-console

Oplossingen

U hebt geen speciale software of hardware nodig om dvd's op de Xbox 360-console af te spelen.

Starten: Plaats een dvd in het schijfstation van de Xbox 360-console en zet de console aan. De console start automatisch met het afspelen van de dvd.

Zie Problemen met dvd's en films op de console oplossen als u problemen hebt met het afspelen van een schijf.

Bladwijzer: Als u een dvd vóór het einde stopt en verwijdert, plaatst de Xbox 360-console een bladwijzer bij het punt waarop u bent gestopt. Wanneer u de dvd opnieuw plaatst, wordt de dvd vanaf dat punt verder afgespeeld.

Opmerking U kunt de bladwijzerfunctie niet uitschakelen.

Ondersteunde regio's, indelingen en schijven

Ondersteunde regio's

Elke Xbox 360-console wordt geproduceerd voor een specifieke dvd- en gameregio, en volgens internationale normen. De Xbox 360-console kan alleen schijven afspelen die in dezelfde regio zijn verkocht als de console.

Ondersteunde dvd-regio's

Zoek de regiocode, weergegeven als een getal tussen 1 en 8 op de verpakking, en controleer of deze overeenkomt met uw regio.

Regio

Geografische regio's/landen

1

Verenigde Staten, Canada, Bermuda en grondgebied van de VS

2

Europa (behalve Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland), het Midden-Oosten, Egypte, Japan, Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho, Groenland

3

Zuidoost-Azië, Zuid-Korea, Taiwan, Hongkong, Macau

4

Mexico, Midden- en Zuid-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Oceanië

5

India, Afghanistan, Oekraïne, Wit-Rusland, Rusland, Afrika, Midden- en Zuid-Azië, Noord-Korea

6

China, Hongkong

7

Gereserveerd

8

Speciale internationale locaties, zoals vliegtuigen en cruiseschepen

Ondersteunde gameregio's

Regio

Geografische regio's/landen

GR1: NTSC

Noord-Amerika en Zuid-Amerika (Verenigde Staten, Canada, Mexico, Chili en Brazilië)

GR2: NTSC-J

Azië (Hongkong, Japan, Korea, Singapore en Taiwan)

GR3: PAL

Europa, Zuid-Afrika, India, Australië en Nieuw-Zeeland

Ondersteunde indelingen

De Xbox 360-console ondersteunt de meeste filmindelingen. Raadpleeg de onderstaande lijsten voor gedetailleerde informatie over ondersteunde indelingen.

AVI-ondersteuning

De Xbox 360-console ondersteunt het volgende voor AVI:

• Bestandsextensies: .avi, .divx
  • Containers: AVI
  • Videoprofielen: MPEG-4 Part 2 (Enkelvoudig profiel en geavanceerd enkelvoudig profiel)
  • Videobitsnelheid: 5 Mbps met resoluties van 1280 × 720 bij 30 fps
  • Audioprofielen: Dolby® Digital (2-kanaals en 5.1-kanaals), MP3
  • Maximale bitsnelheid audio: onbeperkt

H.264-ondersteuning

De Xbox 360-console ondersteunt het volgende voor H.264:

•  Bestandsextensies: .mp4, .m4v, .mp4v, .mov, .avi
  • Containers: MPEG-4, QuickTime
  •  Videoprofielen: Baseline, main en high (tot level 4.1)
  •  Videobitsnelheid: 10 Mbps met resoluties van 1920 × 1080 bij 30 fps
  •  Audioprofielen: AAC, 2-kanaals, lage complexiteit
  •  Maximale bitsnelheid audio: onbeperkt

MPEG-4 Part 2-ondersteuning

De Xbox 360-console ondersteunt het volgende voor MPEG-4:

• Bestandsextensies: .mp4, .m4v, .mp4v, .mov, .avi
  • Containers: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofielen: MPEG-4 Part 2 (Enkelvoudig profiel en geavanceerd enkelvoudig profiel)
  • Videobitsnelheid: 5 Mbps met resoluties van 1280 × 720 bij 30 fps
  • Audioprofielen: AAC, 2-kanaals, lage complexiteit
  • Maximale bitsnelheid audio: onbeperkt

WMV-ondersteuning (VC-1)

De Xbox 360-console ondersteunt het volgende voor WMV:

• Bestandsextensies: .wmv
  • Containers: ASF
  • Videoprofielen: WMV7 (WMV1), WMV8 (WMV2), WMV9 (WMV3), VC-1 (WVC1 of WMVA) in simple, main en advanced tot level 3
  • Videobitsnelheid: 15 Mbps met resoluties van 1920 × 1080 bij 30 fps
  • Audioprofielen: WMA7/8, WMA9 Pro (stereo en 5.1), WMA Lossless
  • Maximale bitsnelheid audio: onbeperkt

Ondersteunde schijftypen

Type

Beschrijving

Gameschijven

Xbox-gameschijf
Gameschijf van originele Xbox

Dvd-schijven

DVD–video
DVD–audio
DVD–ROM
DVD-R/RW (alleen-lezen)
DVD+R/RW (alleen-lezen)
Dual layer DVD+R9

Cd-schijven

CD-DA (Red Book)
CD-ROM (Yellow Book, Modes 1 en 2)
CD-ROM XA (Yellow Book, Extended Mode 2, form 1 en 2)
CD-R, CD-RW, CD-Extra
WMA CD
MP3 CD
JPEG photo CD

Ondersteunde snelheden van schijfstation

Mediatype

Snelheid

Cd-standaarden:

Afspelen: Lage cd-snelheid

3-7.13x

Kopiëren: Normale cd-snelheid

6.4-14.8x

Dvd-standaarden:

Film-dvd's: Normale dvd-snelheid

2-5x

Gameschijven van de originele Xbox: Normale DVD-snelheid

2-5x

Gameschijven van de Xbox 360: Hoge dvd-snelheid

5-12x

Ondersteunde bitsnelheid en resolutie

Maximale bitsnelheid en resolutie

De Xbox 360-console blokkeert het afspelen van een video niet op basis van een maximale bitsnelheid, resolutie of frames per seconde (fps). Hoewel inhoud met een hogere bitsnelheid niet wordt geblokkeerd, kan de afspeelkwaliteit niet optimaal zijn. Het gebruik van hogere bitsnelheden is voor eigen risico.

Maximale ondersteunde bestandsgrootte voor video's

De maximale bestandsgrootte voor een MPEG-4 Part 2 of H.264-bestand is 4 GB. Windows Media Player 11 en de Zune-software ondersteunen echter ook het streamen van WMV-bestanden die groter zijn dan 4 GB.

Een Xbox-controller gebruiken voor afspelen

Gebruik bij het afspelen de volgende snelkoppelingen op de controller:

Om…

Druk op...

Afspelen of onderbreken

Opmerking Als de dvd een bladwijzer bevat, begint het afspelen automatisch op het punt waar u de dvd de vorige keer hebt gestopt.

START

Eén hoofdstuk teruggaan

LB
of
A en selecteer vervolgens skip back

Eén hoofdstuk verder gaan

RB
of
A en selecteer vervolgens skip forward

Vooruitspoelen

RT

Terugspoelen

LT

Vooruit door een lijst met items bladeren.

RT

Achteruit door een lijst met items bladeren.

LT

De schermweergave voor geavanceerde afspeelbediening openen.

X, Y

Standaard en geavanceerd afspelen van menu-opties

Basisschermmenu

Geavanceerd schermmenu

Het afspelen van een dvd stoppen of onderbreken

Ondertiteling inschakelen

De dvd snel vooruit of achteruit spoelen

Camerahoek wijzigen

Naar het vorige of volgende hoofdstuk op de dvd gaan

Het audiokanaal wijzigen

Naar het hoofdmenu van de dvd gaan

De afbeelding in- of uitzoomen

Naar het titelmenu van de dvd gaan

Een A-B-punt voor lusherhaling instellen

Een schermvenster met informatie weergeven

Weergavemodi

De weergavemodus geeft aan in welk formaat of welke verhouding de inhoud wordt weergegeven.

Als u de verschillende weergavemodi wilt activeren terwijl u naar een dvd of een Netflix-film kijkt, drukt u op A op de controller en selecteert u daarna Display.

Als u voor de eerste keer naar een dvd kijkt, is de weergavemodus standaard ingesteld op Auto. Als u de weergavemodus wijzigt, wordt de nieuwe instelling gebruikt als u daarna weer naar dezelfde dvd kijkt.

Weergavemodus

Beschrijving

Automatisch

Bepaalt automatisch de optimale weergave-ervaring van een dvd. De verhouding (bijvoorbeeld 4 × 3 of 16 × 9) van de oorspronkelijke inhoud blijft behouden.

Letterbox

Geeft het beeld in het volledige scherm weer met behoud van de verhouding van de oorspronkelijke dvd.

Volledig scherm

Geeft het beeld in het volledige scherm weer met de verhouding 4 × 3. Dit kan handig zijn voor oudere inhoud die mogelijk een verhouding heeft van 4 × 3 met zwarte balken in het beeld gecodeerd.

Uitgerekt

Geeft het beeld in het volledige scherm weer en rekt de inhoud met een verhouding van 4 × 3 in de breedte uit zodat een tv-scherm van 16 × 9 wordt gevuld.

Native

Geeft inhoud weer met de oorspronkelijke resolutie. Gebruik deze modus om inhoud weer te geven die een extreem lage resolutie heeft of een lage bitsnelheid.