Aanmelden
Deze pagina delen

Kan eerder gedownloade content niet afspelen of gebruiken op Xbox 360

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van problemen om content die u eerder hebt gedownload naar uw Xbox 360 af te spelen of te gebruiken:

• Er kan een probleem zijn met Xbox Live.
  • U bent wellicht niet aangemeld bij Xbox Live of er kan een probleem zijn met uw Xbox Live-verbinding.
  • U probeert content te downloaden die aan een andere account of Xbox 360-console is gekoppeld.
Probeer de oplossingen op deze pagina voor dit probleem. Als een bepaalde oplossing niet werkt, gaat u door met de volgende.
Opmerking Zie Content van Xbox Live wordt niet gedownload op uw Xbox 360-console als u problemen hebt om nieuwe content te downloaden.

Op deze pagina

Oplossing 1: Controleer op Xbox Live-servicewaarschuwingen

Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op Xbox Live-status of controleer of er een Xbox Live-servicewaarschuwing boven aan deze pagina staat. Als er momenteel servicewaarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Alleen voor klanten in de VS: Als een specifieke service of app onderbroken is, kunt u vragen via sms of een gesproken bericht een melding te ontvangen wanneer de onderbreking is opgelost. Klik onder de naam van de app of service op Mij melden wanneer deze service of app actief is.

Oplossing 2: Controleer dat u verbonden bent met Xbox Live

Probeer de Oplossing voor verbinding met Xbox 360. Sla deze oplossing over als u zeker weet dat u goed verbonden bent met Xbox Live.

Oplossing 3: Controleer dat de content is gekoppeld aan de account die u momenteel gebruikt

Zorg eerst dat u bent aangemeld met de account die u hebt gebruikt bij de aankoop van de content. Als het probleem nog steeds optreedt, is het mogelijk dat u de content met een andere account hebt gekocht.

Zie Uw abonnement- en transactiegeschiedenis van Xbox Live online controleren om te bevestigen dat u de content hebt gekocht met de account die u momenteel gebruikt.

• Als de content niet in de factuur- en aankoopgeschiedenis van uw account staat, betekent het dat u de content wellicht hebt gekocht met een andere account. Probeer u aan te melden bij uw Xbox 360 met een andere account om de content te downloaden.
  • Als de content in uw factuurgeschiedenis staat en u de content nog steeds niet kunt downloaden, kan er een probleem zijn met uw profiel. Probeer uw profiel opnieuw te downloaden. Volg daarvoor de instructies in Uw Xbox Live-profiel naar een andere Xbox 360-console downloaden of opnieuw downloaden.

Oplossing 4: Controleer of de licentie voor de content is bijgewerkt

Hebt u de content naar een nieuwe, andere of gerepareerde console verplaatst? Als dat zo is, kunnen de lokaal opgeslagen licenties voor de content verouderd zijn. Zie Gekochte content opnieuw downloaden naar een nieuwe of gerepareerde Xbox 360-console.

Zie het onderwerp "Kan ik een contentlicentie overdragen van de ene Xbox 360-console naar een andere?" op Digital Rights Management Xbox 360 als u de contentlicentie voor uw content van de ene console naar een andere wilt verplaatsen.

Oplossing 5: Controleer dat de content in de gamebibliotheek van uw console staat

Hiervoor moet u de content verwijderen en opnieuw downloaden. Dat doet u als volgt:

Opmerking Als u de content hebt gedownload en het bericht "This disc is unreadable" te zien hebt gekregen, zie Fout "This disc is unreadable" treedt op wanneer u een game van Games on Demand gebruikt.

1. Meld u op uw console aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content de eerste keer kocht.
  2. Ga naar Settings en selecteer System.
  3. Selecteer Storage en selecteer vervolgens het opslagapparaat waarop de content is opgeslagen.
  4. Selecteer Games & Apps.
  5. Selecteer de content en selecteer daarna Delete. Bevestig dat u het item wilt verwijderen.
    Opmerking Als u de content niet vindt, zoekt u een bestand "Unknown Game" en selecteert u dat.
  6. Wis de systeemcache. Dat doet u als volgt:
    1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar settings en selecteer System Settings.
    2. Selecteer Storage.
picture
    1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
    2. Selecteer Clear System Cache.
picture
    1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  1. Ga terug naar Xbox Home.
  2. Ga naar settings en selecteer Account.
picture
  1. Selecteer Download History.
  2. Selecteer de content waarmee u problemen met downloaden hebt en selecteer daarna Download again.

Als u uw content dan nog steeds niet kunt afspelen of downloaden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 6: Controleer dat de content in uw factuur- en aankoopgeschiedenis staat op account.microsoft.com en op Xbox.com

Om u aan te melden bij account.microsoft.com of bij Xbox.com moet u de gegevens gebruiken van uw Microsoft-account die gekoppeld is aan de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content kocht.

Wanneer u de content zoekt op Xbox.com, vergeet dan niet dat niet alle gekochte items worden geladen wanneer u voor het eerst naar de pagina gaat. Druk op Ctrl+F en voer een trefwoord in (zoals een woord uit de titel van de content) om specifieke content te zoeken.

Als uw aankoop op een van deze sites staat, maar niet in de factuur- of aankoopgeschiedenis van uw Xbox Live-account staat, neemt u contact op met Xbox Support.

Oplossing 7: Controleer de online locatie waar u de content hebt gekocht

Als de content op de online locatie als beschikbaar om te kopen staat, is uw aankoop wellicht niet voltooid. U moet de content opnieuw kopen.

Oplossing 8: Probeer een ander opslagapparaat te gebruiken

Download de content indien mogelijk op een ander opslagapparaat, zoals een USB-flashstation, en probeer de content daarna opnieuw te gebruiken of af te spelen. Dat doet u als volgt:

1. Verwijder de harddisk uit het systeem.
    Opmerking U kunt de harddisk niet verwijderen uit een Xbox 360-console van 4 GB.
  2. Sluit een USB-flashstation aan.
picture
  1. Formatteer het USB-flashstation.
  2. Probeer de content opnieuw te downloaden en te starten.

Opmerking Als de content zonder problemen wordt gestart, is dit een goede indicatie dat het probleem bij het opslagapparaat lag. Ga naar het Xbox Onlineservicecentrum voor meer hulp.

Als deze oplossingen niet werken en u het probleem blijft ervaren, neem dan contact op met Xbox Support.