Fout 80048821 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live:

Sorry, either that’s the wrong password or the email you entered doesn’t have an Xbox Live membership. Please try again, or go to Xbox.com/forgot if you need help.

Code: 80048821

Dit kan het volgende betekenen:

• Uw Xbox Live-profiel is beschadigd.
  • Er is een probleem met de beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account.

Oplossingen

Oplossing 1: Start de Xbox 360-console opnieuw

Het probleem kan wellicht worden opgelost door uw Xbox 360-console uit en weer aan te zetten.

Oplossing 2: Controleer het wachtwoord van uw Microsoft-account

Controleer dat het ingevoerde wachtwoord correct is. Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, stel dan uw wachtwoord opnieuw in.

Oplossing 3: Probeer u aan te melden op Xbox.com

Dat doet u als volgt:

1. Tik of klik op Aanmelden bovenaan op een willekeurige pagina op xbox.com, zoals deze pagina.
  2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in en klik op Aanmelden.
  3. Als u zich kunt aanmelden op Xbox.com, probeer u dan opnieuw aan te melden via de Xbox 360-console.

Oplossing 4: Update de beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account

Controleer en voeg indien nodig beveiligingsgegevens toe aan uw Microsoft-account. Voeg bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres of telefoonnummer toe.
Zie Overzicht van beveiligingsgegevens Microsoft-account voor informatie over hoe u beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account kunt beheren.

Nadat u de beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account hebt gecontroleerd en bijgewerkt, meldt u zich aan bij Xbox Live en probeert u de content opnieuw te kopen of te downloaden.

Oplossing 5: Wis de systeemcache

Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Oplossing 6: Verplaats uw Xbox Live-profiel en download het opnieuw

Dat doet u als volgt:

1. Formatteer een reserve USB-flashstation als geheugenkaart.
  2. Verplaats uw profiel naar het flashstation dat u hebt geformatteerd in stap 1. Volg hiervoor deze stappen:
    1. Sluit het USB-flashstation aan op de console.
    2. Druk op de Guide-knop op uw controller.
    3. Ga naar Settings System Settings en daarna naar Storage.
    4. Selecteer All Devices.
    5. Selecteer Gamer Profiles en selecteer uw gamerprofiel.
    6. Selecteer Move.
    7. Selecteer het USB-flashstation waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
    8. Verwijder het USB-flashstation uit de console.
  3. Download uw profiel opnieuw. Zie Uw Xbox Live-profiel naar een andere Xbox 360-console downloaden of opnieuw downloaden voor hulp.

Oplossing 7: Verwijder het bestand met Marketplace-systeemgegevens

Op de Xbox 360-console worden ook tijdelijke bestanden van de Xbox Games Store opgeslagen. U kunt dit probleem wellicht oplossen als u het bestand met systeemgegevens van de Store verwijdert. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Settings en daarna naar System Settings.
  3. Selecteer Storage en selecteer het primaire opslagapparaat.
  4. Selecteer System Items.
  5. Selecteer Marketplace System Data.
  6. Selecteer Delete.
  7. Start uw console opnieuw.

Oplossing 8: Verwijder de recentste systeemupdate

Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Settings en daarna naar System Settings.
  3. Selecteer Storage.
  4. Markeer Memory Unit (maar selecteer dit niet).
  5. Druk op de controller op de volgende knoppen in deze volgorde:
    1. Linker-bumper
    2. Rechter-bumper
    3. X-knop
  6. Herhaal stap 5.
  7. Wanneer u het volgende bericht ziet, selecteert u Yes:

Delete System Update

If any storage device contains a system update, the update and access to Xbox Live will be removed. To use these features again, sign in to Xbox Live and download the update. For more info, visit www.xbox.com/storage.

Your console will restart after the operation is complete. Do you want to continue?

De Xbox 360-console zal opnieuw opstarten.

Oplossing 9: Vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande oplossingen niet is verholpen, moet uw console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.