Fout 80090304 treedt op wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live op Xbox 360

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode te zien krijgt wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live op uw Xbox 360-console:

80090304

Dit kan het volgende betekenen:

• De factuurgegevens voor uw Microsoft-account moeten worden bijgewerkt.
  • De cachegegevens op de Xbox-console moeten worden vernieuwd.
  • Er is een probleem met uw verbinding met Xbox Live.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account. Wachtwoord vergeten? Stel uw wachtwoord opnieuw in.
  2. Klik op Beveiligingsgegevens bewerken.
  3. Controleer uw beveiligingsgegevens. Controleer bijvoorbeeld dat uw Telefoonnummer, Alternatief e-mailadres en Beveiligingsvraag correct zijn.
  4. Ga naar Facturering en selecteer Factuurgegevens.
  5. Controleer de factuurgegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de betalingsgegevens, waarbij u let op hoofdletters en kleine letters, van uw Microsoft-account overeenkomen met de informatie die uw creditcardmaatschappij gebruikt.
  6. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  7. Probeer op uw console verbinding te maken met Xbox Live.

Oplossing 2: Wis alle opgeslagen informatie van de console

1. Verwijder het profiel van uw Xbox 360-console. Ga hiervoor naar Een Xbox Live-profiel van een Xbox 360-console verwijderen.
  2. Wis de systeemcache. Zie Hoe u de cache op een Xbox 360 wist.
  3. Schakel de Xbox-console en alle netwerkhardware uit (bijvoorbeeld uw modem en router).
  1. Wacht 30 seconden.
  2. Schakel de modem in en wacht tot deze online is (ongeveer een minuut).
  3. Schakel het volgende hardwareonderdeel uit (bijvoorbeeld de router) en wacht nog een minuut.
  4. Download uw profiel. Zie Uw Xbox Live-profiel naar een andere Xbox 360-console downloaden of opnieuw downloaden.

Wanneer uw profiel is gedownload, start u de console opnieuw en probeert u verbinding te maken met Xbox Live.

Oplossing 3: Los problemen met de Xbox Live-verbinding op

Controleer uw verbinding met Xbox Live als deze fout blijft optreden. Zie Problemen met de verbinding van Xbox 360 met Xbox Live oplossen.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.