Fout 8015-1802 treedt op wanneer u een update op uw Xbox 360-console probeert te installeren

Probleem

U krijgt mogelijk de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u uw Xbox 360-console probeert bij te werken:

xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-8015-1802

Can't download the update. To test your connection, open System Settings and select Network Settings, Test Xbox Live Connection.

Opmerking De tekens "x" in dit foutbericht variëren.

Dit kan betekenen dat er een netwerkprobleem is. De download wordt bijvoorbeeld geblokkeerd door een netwerkfirewall.

Oplossing

Oplossing 1: Probeer de update opnieuw te installeren

Probeer de update opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:

1. Start de console opnieuw.
  2. Druk op de controller op de Xbox Guide-knop (de grote "X"-knop in het midden).
  3. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  4. Selecteer Network Settings.
  5. Selecteer Wired Network of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk.
  6. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  7. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Probeer de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 2: Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB voor Japan). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Probeer de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Zie hiervoor Systeemcache van de Xbox 360 wissen.

Probeer nadat u de cache hebt gewist opnieuw om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 4: Los netwerkproblemen op

Probeer de oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout