Fout 80151014 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht en foutcode te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live:

Your console can't connect to Xbox Live. Do you want to exit this session and test your network connection? If you are playing a game, you will lose any unsaved progress
Status Code: 80151014

Dit kan betekenen dat het Xbox Live-profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen, beschadigd is.

Oplossingen

Oplossing 1: Verwijder het opgeslagen profiel

1. Ga naar settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Gamer Profiles.
  5. Selecteer het profiel dat u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. (Het profiel wordt verwijderd maar opgeslagen games en achievements blijven bewaard)

Oplossing 2: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Oplossing 3: Download uw profiel opnieuw

Volg deze stappen om uw Xbox Live-profiel te downloaden:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  1. Selecteer Download Profile.

Opmerking Als u de melding "Download Profile" niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld bij uw profiel. Druk op X om u af te melden.

2. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag in. Als u de gegevens van uw Microsoft-account niet weet, zie Het e-mailadres van uw Microsoft-account zoeken.

Opmerking Als uw Xbox Live-account een kinderaccount is, is de Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.

3. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive). Uw profiel wordt gedownload.
  4. Wanneer de download is voltooid, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account is vereist om u aan te melden bij uw profiel. De optie Remember Password is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat het wachtwoord van uw Windows Live ID wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox Live-profiel.
Optie wachtwoord onthouden
Optie wachtwoord onthouden
Laat het keuzevakje Remember Password afgevinkt als u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw profiel op deze console.