Fout 80151901 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live:

Your console can't connect to Xbox Live. Do you want to exit this session and test your network connection? If you are playing a game, you will lose any unsaved progress.

Status code: 80151901

Dit kan betekenen dat uw Xbox-profiel beschadigd is.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-03-24T17:59:42.1814928+00:00

Oplossing 2: Los problemen met uw verbinding met Xbox Live op

Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zie Problemen met de verbinding van Xbox 360 met Xbox Live oplossen.

Oplossing 3: Verwijder uw profiel en download het opnieuw

Volg deze stappen om uw profiel te verwijderen en opnieuw te downloaden.

Stap 1: Verwijder het profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag.
Het scherm Systeeminstellingen, met de optie Opslag gemarkeerd
  1. Selecteer Alle apparaten.
  2. Selecteer Gamerprofielen.
  3. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen.
  5. Selecteer Alleen profiel verwijderen. (Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard)

Stap 2: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
Het tabblad Instellingen in de Xbox 360 Guide, met de optie 'Systeeminstellingen' gemarkeerd
  1. Selecteer Opslag of Geheugen.
  2. Markeer een opslagapparaat en druk op Y  op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  3. Selecteer Clear System Cache.
  4. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.

Stap 3: Download uw profiel opnieuw

Volg deze stappen om uw Xbox Live-profiel opnieuw te downloaden:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.

Opmerking Als u de melding Profiel downloaden niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld bij een profiel. Druk op X  om u af te melden.

3. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag in. Als u uw Microsoft-account of wachtwoord niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Opmerking Als uw account een Xbox-kinderaccount is, moet een volwassene in uw gezin zijn/haar Microsoft-account gebruiken om het profiel te downloaden.

4. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel.

Uw profiel wordt gedownload.