Fout 80153086 treedt op wanneer u uw Xbox Live Gold-abonnement probeert te verlengen

U krijgt wellicht de volgende foutcode te zien wanneer u uw Xbox Live Gold-abonnement probeert te verlengen:

Foutcode: 80153086

Dit kan betekenen dat er een probleem is met de creditcard die u gebruikt voor uw Xbox Live Gold-abonnement.

Oplossing

Om dit probleem op te lossen voegt u een nieuwe creditcard toe aan uw account en verandert u daarna de betalingsoptie die is gekoppeld aan uw abonnement.

1. Ga in een browser naar Mijn account.
  2. Meld u indien nodig aan bij de Microsoft-account die u wilt wijzigen.

Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

3. Selecteer Services en abonnementen.
  4. Selecteer in het gedeelte Xbox Live onder Betaald met de optie Wijzigen hoe je betaalt.
  5. Selecteer Een nieuwe betaalmethode toevoegen, selecteer Volgende en volg de stappen om een creditcard, bankpas of PayPal-account als nieuwe betalingsoptie in te stellen.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.