Fout 8015D002 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op uw Xbox 360

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360-console:

Sorry, either that's the wrong password, or that email doesn't have an Xbox membership. Please try again.
Status Code: 8015D002

Dit betekent dat u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, maar dat u geen app-wachtwoord hebt ingesteld.

Oplossingen

Oplossing 1: Schakel verificatie in twee stappen uit

Als u verificatie in twee stappen niet meer wilt gebruiken, kunt u dit makkelijk uitschakelen:

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Geavanceerde beveiliging beheren onder Beveiliging en privacy.
  3. Selecteer Verificatie in twee stappen uitschakelen.
  4. Selecteer Ja wanneer u wordt gevraagd te bevestigen.

Oplossing 2: Gebruik een app-wachtwoord om u aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360-console

Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, moet u een app-wachtwoord gebruiken wanneer u uw Xbox-profiel downloadt of wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox 360-console.

Als u uw app-wachtwoord bent vergeten of als u er geen hebt ingesteld, kunt u een nieuw app-wachtwoord aanmaken en u aanmelden bij uw console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Geavanceerde beveiliging beheren onder Beveiliging en privacy. Voer uw beveiligingscode desgevraagd hier in en selecteer Verzenden.
  3. Selecteer Een nieuw app-wachtwoord maken onder App-wachtwoorden. Er wordt een nieuw wachtwoord gemaakt, dat op uw scherm verschijnt.
  4. Meld u op uw Xbox 360-console aan bij Xbox Live met het e-mailadres van uw Microsoft-account en het app-wachtwoord dat u in stap 3 hebt aangemaakt in plaats van het wachtwoord van uw Microsoft-account.

Zorg dat het keuzevakje Wachtwoord onthouden is aangevinkt als u het app-wachtwoord niet opnieuw wilt invoeren telkens wanneer u zich aanmeldt bij deze console.

Opmerking Als u uw app-wachtwoord bent vergeten, kunt u dezelfde stappen gebruiken om het vorige app-wachtwoord eerst te verwijderen of u kunt verificatie in twee stappen uitschakelen.

Oplossing 3: Als u verificatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld

Als u verificatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld, hebt u wellicht het verkeerde wachtwoord ingetypt. Probeer het opnieuw of stel het wachtwoord van uw account opnieuw in.