Aanmelden
Deze pagina delen

Fout 8015D002 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op uw Xbox 360

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360-console:

Sorry, either that's the wrong password, or that email doesn't have an Xbox membership. Please try again.
Status Code: 8015D002

Dit betekent dat er een probleem is met het wachtwoord van uw account.

Oplossingen

Oplossing 1: Gebruik een app-wachtwoord om u aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360-console

Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, moet u een app-wachtwoord gebruiken wanneer u uw Xbox-profiel downloadt of wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox 360-console. Als u wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren, voer dan uw app-wachtwoord in plaats van het wachtwoord van uw Microsoft-account in.

Als u uw app-wachtwoord bent vergeten of als u er geen hebt ingesteld, kunt u een nieuw app-wachtwoord aanmaken en u aanmelden bij uw console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Tik of klik onder Beveiliging en privacy op Geavanceerde beveiliging beheren. Tik of klik op Verzenden als er hier een beveiligingscode gevraagd wordt.
  3. Tik of klik op Een nieuw app-wachtwoord maken onder App-wachtwoorden. Er wordt een nieuw app-wachtwoord gemaakt, dat op uw scherm verschijnt.
  4. Meld u op uw console aan bij Xbox Live met het e-mailadres van uw Microsoft-account en het app-wachtwoord dat u in stap 3 hebt aangemaakt.

Zorg dat het keuzevakje Wachtwoord onthouden is aangevinkt als u het app-wachtwoord niet opnieuw wilt invoeren telkens wanneer u zich aanmeldt bij deze console.

Opmerking Als u uw app-wachtwoord bent vergeten, kunt u dezelfde stappen gebruiken om het vorige app-wachtwoord eerst te verwijderen of u kunt verificatie in twee stappen uitschakelen.

Oplossing 2: Schakel verificatie in twee stappen uit

Als u verificatie in twee stappen niet meer wilt gebruiken, kunt u dit makkelijk uitschakelen:

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Tik of klik onder Beveiliging en privacy op Geavanceerde beveiliging beheren.
  3. Tik of klik op Verificatie in twee stappen uitschakelen.
  4. Tik of klik op Ja wanneer u wordt gevraagd te bevestigen.

Oplossing 3: Als u verificatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld

Als u verificatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld, hebt u wellicht het verkeerde wachtwoord ingetypt. Probeer het opnieuw of stel het wachtwoord van uw account opnieuw in.