Fout 803C0006 treedt op wanneer u een video afspeelt op Xbox 360

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u een video afspeelt op uw Xbox 360-console:

The license for this item is missing, corrupted, or doesn't belong to the current Xbox Live profile. To restore the license, sign in to Xbox Live with the profile that originally downloaded the item, then try again.

803C0006

Dit kan betekenen dat er geen bruikbare licentie beschikbaar is voor de video. De licentie kan ontbreken of vervallen of beschadigd zijn. Of de licentie hoort misschien niet bij het huidige profiel.

Oplossingen

Probeer een van de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Gebruik dezelfde gamertag die u hebt gebruikt bij de aankoop van de content

1. Meld u aan op de console met de gamertag die u hebt gebruikt om de content te kopen.
  2. Probeer de content af te spelen of te gebruiken.
    Opmerking Als u onlangs content naar een nieuwe console hebt overgebracht, kunt u de content op de nieuwe console afspelen als u zich met dezelfde gamertag aanmeldt waarmee u de content hebt gekocht. Als u de overgebrachte content wilt gebruiken zonder u aan te melden op Xbox Live of met een andere gamertag, moet u de contentlicenties naar de nieuwe console overbrengen. Zie Xbox 360 Digital Rights Management voor meer informatie hierover.

Oplossing 2: Verwijder de content en download ze opnieuw

Als uw console is gerepareerd of als u de licentie met het speciale programma hebt overgebracht naar een andere console, zijn de lokaal opgeslagen licenties misschien verouderd. U moet de content opnieuw downloaden om de lokaal opgeslagen licenties te vernieuwen.

1. Meld u op de console aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content de eerste keer kocht.
  2. Ga naar Settings en selecteer System.
  3. Selecteer Storage en selecteer daarna de locatie van het item (bijvoorbeeld Hard Drive).
  4. Selecteer Games & Apps en selecteer de game of app.
  5. Selecteer het item waarmee u problemen hebt (zoals een opgeslagen game) en selecteer daarna Delete.
    Opmerking Voor sommige games of apps zijn er geen items die kunnen worden verwijderd. In dat geval moet u de volledige game of app verwijderen en opnieuw downloaden.
  6. Ga terug naar Xbox Home.
  7. Ga naar Settings en selecteer Account.
  8. Selecteer Download History.
    Opmerking Selecteer Xbox Music and Video Purchase History bovenaan in Download History voor toegang tot muziek- of videocontent.
  9. Selecteer het item waarmee u problemen hebt en selecteer daarna Download Again.