Fout 88151000 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op uw Xbox 360-console:

Status code: 88151000

Dit kan betekenen dat uw lidmaatschapsgegevens niet correct zijn gedownload.

Oplossingen

Oplossing 1: Download uw profiel opnieuw

Verplaats uw profiel en download het opnieuw om dit probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:

1. Formatteer een reserve  USB-flashstation als Xbox 360-geheugenkaart.
  2. Verwijder uw profiel naar het USB-flashstation. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    1. Sluit het USB-flashstation aan op de console.
    2. Druk op de Guide-knop op de controller.
    3. Ga naar SettingsSystem Settingsen daarna naar Storage.
    4. Selecteer  All Devices
    5. Selecteer Gamer Profilesen selecteer uw gamerprofiel.
    6. Selecteer Move.
    7. Selecteer het USB-flashstation waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
    8. Verwijder het USB-flashstation uit de console.
  3. Download uw profiel opnieuw. Dat doet u als volgt:
    1. Druk op de Guide-knop op de controller.
    2. Selecteer Profiel downloaden
      Opmerking Ziet u Download Profileniet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.
    3. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
    4. Voer de Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel. Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
      Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, moeten de Microsoft-accountgegevens van een volwassene worden ingevoerd om het profiel te downloaden.
    5. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel onmiddellijk gedownload.

U moet zich nu kunnen aanmelden op de console met uw Xbox Live-profiel.

Belangrijk Als u uw profiel naar een andere console hebt gedownload en u hebt de optie Remember Passwordgeselecteerd, dan kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat niemand anders via deze console toegang kan krijgen tot uw profiel. Zie  Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren om te weten te komen hoe dat moet.

Probeer de volgende oplossing als het probleem hiermee niet is verholpen.

Oplossing 2: Wis de systeemcache

Wis de systeemcache om dit probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  7. Start de console opnieuw.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.