Fout 8B05-0018 treedt op wanneer u de consolesoftware probeert te updaten

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u een update naar uw Xbox 360-console downloadt:

• System Update Failed
  • Can't update your console. Please visit www.xbox.com/support

Dit bericht wordt vergezeld van foutcode xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-8B05-0018.

Opmerking De tekens "x" variëren.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Probeer de update opnieuw te installeren

Dat doet u als volgt:

1. Start uw console opnieuw.
  2. Druk op uw controller op de Xbox Guide-knop (de grote "X"-knop in het midden).
  3. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  4. Selecteer Network Settings.
  5. Selecteer Wired Network of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk.
  6. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  7. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt updaten.

Probeer de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 2: Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB als u in Japan woont). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Probeer de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Zie hiervoor Hoe u de cache op een Xbox 360 wist.

Probeer nadat u de cache hebt gewist opnieuw om de consolesoftware te updaten. Probeer de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 4: Plaats het opslagapparaat opnieuw

Probeer nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt geplaatst, nogmaals om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost.

Oplossing 5: Kopieer de update naar een USB-flashstation of disc en installeer de update vanaf dat station of die disc.

Dat doet u als volgt:

• Kopiëren naar een USB-flashstation
  • Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 gebruiken.

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
    2. Download het updatebestand.
    3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
    4. Dubbelklik op het bestand om het uit te pakken.
    5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation.
    6. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
    7. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort van de Xbox 360-console.
    8. Start de console opnieuw.
    9. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt updaten.
  • Branden op een cd of dvd
  • U kunt de update ook downloaden op uw computer, de update op een cd of dvd branden en de update vervolgens op de console installeren. Dat doet u als volgt:

1. Op de computer downloadt u het updatebestand.
    2. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
    3. Dubbelklik op het bestand om het uit te pakken.
    4. Plaats een lege, beschrijfbare cd of dvd in de computer.
    5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van de cd of dvd en geef op dat u de bestanden naar de schijf wilt schrijven (branden).
    6. Haal de schijf uit uw computer en plaats deze in het schijfstation op de Xbox 360-console.
    7. Start de console opnieuw.
    8. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt updaten.

Oplossing 6: Vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande oplossingen niet is verholpen, moet uw console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.