Fout C101C401 treedt op wanneer u een creditcard toevoegt of iets koopt op Xbox 360

U krijgt wellicht de volgende foutcode te zien wanneer u iets probeert te kopen of een creditcard probeert toe te voegen aan uw account op uw Xbox 360-console:

C101C401

Dit betekent het volgende:

• Uw creditcard kon niet worden geverifieerd.
  • We hebben verdachte activiteit gedetecteerd en staan geen wijzigingen toe op de kaart.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer de gegevens in uw Microsoft-account

Zorg ervoor dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de verloopdatum van uw creditcard niet is verstreken. Dat doet u als volgt:

1. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Betaling en facturering.

Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

2. Selecteer Factuurgegevens en volg de stappen om uw factuurgegevens te controleren.

Opmerking Als er een fout staat, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om de gegevens bij te werken.

3. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  4. Meld u aan bij Xbox Live en probeer opnieuw iets te kopen of een creditcard toe te voegen.

Oplossing 2: controleer de kaartgegevens

Voer het creditcardnummer opnieuw in, zonder spaties, komma's of andere niet-numerieke tekens. Controleer dat de verloopdatum, de beveiligingscode op de kaart en de naam die u hebt ingevoerd correct zijn en overeenkomen met wat op de kaart staat.

Oplossing 3: bevestig dat u een goedgekeurde betalingsoptie gebruikt

U kunt kaarten van Visa, MasterCard of American Express gebruiken, op voorwaarde dat ze internationale aankopen toestaan. Zelfs als het logo van Visa of MasterCard op uw kaart staat, is het mogelijk dat deze niet is goedgekeurd door uw bank of de financiële instelling die ze heeft uitgegeven om een internationale aankoop te doen.

Opmerking Prepaidkaarten, betaalpassen en cadeaubonnen (zelfs met het logo van Visa of MasterCard) komen niet in aanmerking als internationale kaarten en worden op dit moment niet geaccepteerd.

Probeer de volgende oplossing als uw creditcard een goedgekeurde betalingsmethode is.

Oplossing 4: neem contact op met uw bank of financiële instelling

De aankoop kan mislukt zijn om de volgende redenen:

• De creditcard is niet geactiveerd.
  • De creditcard is geweigerd wegens onvoldoende saldo.
  • De creditcard accepteert geen online aankopen of automatische afschrijvingen.
  • De creditcardmaatschappij blokkeert het gebruik van de creditcard opzettelijk.

Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank en zorg dat de door u gebruikte betalingsoptie is geactiveerd, dat u over voldoende saldo beschikt en dat de transactie niet om een of andere reden wordt geblokkeerd.

Probeer de volgende oplossing als uw bank of financiële instelling de transactie niet heeft geblokkeerd.

Oplossing 5: probeer de aankoop later opnieuw

De aankoop kan geblokkeerd zijn om één van de volgende redenen:

• Te veel recente geweigerde aankooppogingen.
  • De betalingsoptie wordt vanuit een ongeldige locatie gebruikt.
  • Voor de betalingsoptie is er een overtreding voor niet-betaling, waardoor deze niet kan worden gebruikt voor nieuwe aankopen.

Wacht en probeer de transactie over 24 tot 48 uur nog eens uit te voeren. Als meerdere aankopen mislukken, kan dit de verwerking van transacties gedurende een bepaalde tijd zonder aankooppogingen stoppen (meestal 24 tot 48 uur).

Probeer de volgende oplossing als het probleem na 48 uur nog steeds aanhoudt.

Oplossing 6: probeer een andere betalingsoptie

Probeer een andere betalingsoptie als u nog steeds problemen hebt. Probeer bijvoorbeeld PayPal of een andere creditcard te gebruiken.

Zie Een betalingsoptie online bijwerken, selecteer Een betalingsoptie bijwerken of Betalingsoptie toevoegen links op het scherm en volg de instructies voor informatie om uw betalingsmethode te wijzigen.