Fout E31 treedt op wanneer u de Xbox 360-console gebruikt

Probleem

U krijgt het volgende foutbericht en foutcode te zien wanneer u de Xbox 360-console gebruikt:

System Error: Contact Xbox Customer Support

Error code E31

Dit betekent dat er een probleem kan zijn met de console.

Oplossing

Probeer de volgende stappen:

• Xbox 360 E-console of Xbox 360 S-console
Xbox 360 E-console Xbox 360 S-console
Xbox 360 E-console Xbox 360 S-console
    1. Koppel alle accessoires los en sluit ze weer aan.
    2. Verwijder de harddisk.
    3. Verwijder eventueel aanwezige USB-flashstations. Dat doet u als volgt:
      1. Zet de Xbox 360-console uit.
      2. Koppel eventuele USB-flashstations los die op de console zijn aangesloten.
      3. Zet de console aan.

Als het probleem met deze stap is opgelost, sluit u het USB-flashstation weer aan om na te gaan of het probleem zich alleen voordoet als het is aangesloten. In dat geval gebruikt u een ander USB-flashstation.

4. Verwijder de huidige software-updates op uw console en voer nieuwe updates uit. Dat doet u als volgt:
      1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
      2. Selecteer Storage.
      3. Markeer Memory Unit (maar selecteer dit niet).
      4. Druk op de controller op de volgende knoppen in deze volgorde:
        1. Linker bumper
        2. Rechter bumper
        3. De X-knop

Weet u niet waar deze knoppen staan op de controller? Zie Xbox 360 bedrade en draadloze controllers.

5. Herhaal stap d.
      6. Wanneer u het volgende bericht ziet, selecteert u Yes:

Delete System Update

If any storage device contains a system update, the update and access to Xbox Live will be removed. To use these features again, sign in to Xbox Live and download the update. For more info, visit www.xbox.com/storage.

Your console will restart after the operation is complete. Do you want to continue?

7. De Xbox 360 wordt opnieuw opgestart. Voer de recentste software-updates uit.
  • Originele Xbox 360-console

Gebruik de Oplossing voor knipperende lampjes. Kies één knipperend lampje als probleem en volg de stappen in de oplossing.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Garantie, registratie en reparatie van de Xbox 360: veelgestelde vragen.