Fout E66 treedt op en er knippert één rood lampje wanneer u de Xbox 360-console gebruikt

U krijgt foutcode E66 op uw scherm te zien en er knippert één rood lampje op de Xbox 360-console. De fout E66 bevat het volgende foutbericht.

System error. Contact Xbox Customer Support.
Status code: E66

Wanneer dit probleem optreedt, betekent het dat de console niet meer in staat is verbinding te maken met Xbox Live, systeemupdates te downloaden of nieuwe games te spelen waarvoor systeemupdates nodig zijn:

Dit kan betekenen dat uw console is veranderd of dat er met de console is geknoeid.

Oplossingen

U kunt nog steeds uw bestaande gameschijven spelen op de console, in offline-modus. Hiervoor moet u automatisch aanmelden uitschakelen. Dat doet u als volgt:

1. Start de console opnieuw.
  2. Kies No wanneer u wordt gevraagd een systeemupdate te installeren.
  3. Druk op de Guide-knop op de controller.
  4. Ga naar Settings.
  5. Selecteer Profile.
  6. Selecteer Sign-in Preferences.
  7. Zet Profile Auto Sign-in op "Off".
  8. Druk opnieuw op de Guide-knop om terug te keren naar het Xbox Dashboard.

U kunt nu uw bestaande gameschijven offline spelen op de Xbox 360-console.