Foutcode E68 treedt op en er knippert één rood lampje wanneer u de Xbox 360-console gebruikt

U krijgt foutcode E68 te zien en er knippert één rood lampje wanneer u de Xbox 360-console gebruikt. Foutcode E68 omvat het volgende bericht:

System error. Contact Xbox Customer Support.
Status code: E68

Dit kan betekenen dat er een hardwareprobleem is met de Xbox 360.

Oplossingen

Probeer de harddisk van de console los te koppelen om het probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:

Xbox 360 E-console

1. Zet de console uit.
  2. Koppel alle accessoires los die aan de voor- of achterkant van de console zijn aangesloten.
  3. Plaats de console horizontaal.
  4. Zoek aan de rechterkant (naar de achterkant) van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk.
  5. Schuif de ontgrendeling diagonaal (naar beneden en naar de voorkant van de console) en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een illustratie toont de locatie van het klepje van de harddisk op de Xbox 360 E-console.
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
Een illustratie toont een Xbox 360-harddisk die wordt verwijderd uit een Xbox 360 E-console.
  1. Sluit elk accessoire terug aan.
  2. Sluit het klepje van de harddisk voor u de console terug inschakelt.

Als het probleem nog steeds optreedt terwijl de harddisk is verwijderd, moet u de console laten repareren. Vraag een reparatie aan.

Als er geen rood lampje brandt rond de aan-/uitknop, koppelt u de harddisk terug aan.

Als het probleem blijft optreden wanneer de harddisk is aangesloten, bestelt u een nieuwe Xbox 360-harddisk via ons Xbox online servicecentrum (aanmelden met uw Microsoft-account).

Opmerking Om een harddisk onder garantie te vervangen, is consoleregistratie vereist.

Xbox 360 S-console

1. Zet de console uit.
  2. Koppel alle accessoires los van de voor- of achterkant van de console, ook videokabels, netwerkkabels en USB-apparaten.
  3. Plaats de console horizontaal.
  4. Zoek aan de rechterkant (naar de achterkant) van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk.
  5. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een illustratie toont de locatie van het klepje van de harddisk op de Xbox 360 S-console.
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
Een illustratie toont een Xbox 360-harddisk die wordt verwijderd uit een Xbox 360 S-console.
  1. Sluit elk accessoire terug aan. Zet de console aan (met de harddisk nog steeds verwijderd).

Als het probleem nog steeds optreedt terwijl de harddisk is verwijderd, moet u de console laten repareren. Vraag een reparatie aan.

Als er geen rood lampje brandt rond de aan-/uitknop, koppelt u de harddisk terug aan.

Als het probleem blijft optreden wanneer de harddisk is aangesloten, bestelt u een nieuwe Xbox 360 harddisk via ons Xbox online servicecentrum (aanmelden met uw Microsoft-account). Om een harddisk onder garantie te vervangen is consoleregistratie vereist.

Originele Xbox 360-console

1. Zet de console uit.
  2. Koppel alle accessoires los van de voor- of achterkant van de console, ook videokabels, netwerkkabels en USB-apparaten.
  3. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).

Opmerking Niet alle originele Xbox 360-consoles hebben een harddisk.

Een illustratie toont de locatie van de harddisk op de originele Xbox 360-console.
  1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.
De knop om de harddisk te ontgrendelen is benadrukt op de originele Xbox 360-console.
  1. Til de harddisk weg van de console.
  2. Sluit elk accessoire terug aan. Zet de console aan (met de harddisk nog steeds verwijderd).

Als het probleem nog steeds optreedt terwijl de harddisk is verwijderd, moet u de console laten repareren. Vraag een reparatie aan.

Als er geen rood lampje brandt rond de aan-/uitknop, koppelt u de harddisk terug aan.

Als het probleem blijft optreden wanneer de harddisk is aangesloten, bestelt u een nieuwe Xbox 360 harddisk via ons Xbox online servicecentrum (aanmelden met uw Microsoft-account). Om een harddisk onder garantie te vervangen is consoleregistratie vereist.