Foutcode E71 treedt op en er knippert een rood lampje wanneer u de Xbox 360-console gebruikt

Probleem

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien, samen met een knipperend rood lampje op de Xbox 360-console:

System error. Contact Xbox Customer Support.
Status code: E71.

Dit kan betekenen dat er een hardwareprobleem is met de Xbox 360-console, mogelijk met de harddisk.

Oplossingen

Probeer de harddisk van de console los te koppelen om het probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:
  • Xbox 360 E-console
    1. Zet de console uit.
    2. Plaats de console horizontaal.
    3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
    4. Schuif de ontgrendeling diagonaal (naar beneden en naar de voorkant van de console) en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een illustratie van een hand die het klepje van de harddisk van een Xbox 360 E-console opent
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
Een illustratie van een hand die aan het lipje op een Xbox 360-harddisk trekt om het te verwijderen uit de sleuf voor de harddisk in een Xbox 360 E-console
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.
  • Xbox 360 S-console
    1. Zet de console uit.
    2. Plaats de console horizontaal.
    3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
    4. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
Een illustratie van een hand die het klepje van de harddisk op een Xbox 360 S-console opent
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
Een illustratie van een hand die aan het lipje op een Xbox 360-harddisk trekt om het te verwijderen uit de sleuf voor de harddisk in een Xbox 360 S-console
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.
  • Originele Xbox 360-console
    1. Zet de console uit.
    2. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).
      Opmerking Niet alle Xbox 360-consoles hebben een harddisk.
Een pijl wijst naar de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.
Een pijl wijst naar de ontgrendelknop voor de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Til de harddisk weg van de console.

Als het probleem nog steeds optreedt terwijl de harddisk is verwijderd, moet de console worden gerepareerd. Informatie over hoe u een reparatie aanvraagt.

Als er geen rood lampje brandt rond de aan/uit-knop, koppelt u de harddisk terug aan.

Als het probleem blijft optreden wanneer de harddisk is aangesloten, bestelt u een nieuwe Xbox 360 harddisk via ons Xbox online servicecentrum (aanmelden met uw Microsoft-account). Om een harddisk onder garantie te vervangen is consoleregistratie vereist.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over garantie en reparatie.