Foutcode E75 treedt op wanneer u een Xbox 360-console gebruikt

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en foutbericht op uw tv of beeldscherm te zien krijgt wanneer u de Xbox 360-console gebruikt:

E75. System error. Contact Xbox Customer Support. Status code: E75.

Als u deze foutcode en foutbericht te zien krijgt, kan dit gepaard gaan met knipperende rode lampjes op de Xbox 360-console en/of Xbox controller.

Dit kan betekenen dat er een hardwareprobleem is met de Xbox 360-console die u gebruikt en dat deze moet worden gerepareerd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

• Koppel alle accessoires los en sluit ze weer aan
    1. Zet de console uit en koppel de voeding los.
    2. Koppel alle accessoires los van de voor- en achterkant van de console, ook videokabels, netwerkkabels en USB-apparaten. Verwijder de harddisk niet.
      • Xbox 360 E-console
      • Xbox 360 S-console
    1. Sluit de voeding van uw console weer aan en zet daarna de console weer aan.
    2. Sluit de accessoires één voor één weer aan, te beginnen met een controller. Zet de console daarna aan en controleer de aan-/uitknop van de console.
      • Als de aan/uit-knop groen is, sluit u de volgende accessoire aan.
      • Xbox 360 E-console: Als het lampje rond de aan/uit-knop rood is nadat u een bepaald accessoire opnieuw hebt aangesloten, is dat accessoire beschadigd en moet het vervangen worden.
      • Xbox 360 S-console: Als de aan/uit-knop rood is nadat u een bepaald accessoire opnieuw hebt aangesloten, is dat accessoire beschadigd en moet het vervangen worden.
      • Originele Xbox 360-console: Als er rode lampjes knipperen rond de aan-/uitknop nadat u een bepaald accessoire opnieuw hebt aangesloten, is dat accessoire beschadigd en moet het vervangen worden.
    3. Herhaal stap 4 totdat alle accessoires weer zijn aangesloten.
      • Als het lampje van de voeding groen blijft nadat u alle accessoires weer hebt aangesloten, kan het probleem zijn veroorzaakt door een losse verbinding van een accessoire.
      • Als u niet kunt vaststellen dat een specifiek accessoire het probleem heeft veroorzaakt, is er wellicht een probleem met uw harddisk en moet u deze verwijderen uit de console.

Verwijder de harddisk uit de Xbox 360 E-console:

1. Zet de console uit.
    2. Plaats de console horizontaal.
    3. Zoek aan de rechterkant (naar de achterkant) van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk.
    4. Schuif de ontgrendeling diagonaal (naar beneden en naar de voorkant van de console) en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
    1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
    1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.

Verwijder de harddisk uit uw Xbox 360 S-console:

1. Zet de console uit.
    2. Plaats de console horizontaal.
    3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
    4. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
    1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
    1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.

Verwijder de harddisk uit de originele Xbox 360-console:

1. Zet de console uit.
    2. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).
      Opmerking Niet alle Xbox 360-consoles hebben een harddisk.
    1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.
    1. Til de harddisk weg van de console.
  • Verwijder USB-flashstations

Verwijder eventuele USB-flashstations die op de console zijn aangesloten.

Als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossingen, moet uw Kinect-sensor worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.