Hoe u draadloze netwerkinstellingen kunt configureren op uw Xbox 360-console

Overzicht

In dit artikel wordt beschreven hoe u de draadloze instellingen op uw Xbox 360-console kunt configureren. Nadat u de draadloze instellingen hebt geconfigureerd, kunt u verbinding maken met het internet en Xbox Live (als u toegang hebt tot een draadloos netwerk).

Oplossingen

Welke console hebt u?

Xbox 360 E-console
Xbox 360 E-console
Xbox 360 S-console Originele Xbox 360-console
Xbox 360 S-console Originele Xbox 360-console

Xbox 360 E-console

De Xbox 360 E-console heeft ingebouwde Wi-Fi. Als u een draadloos netwerk hebt, hoeft u verder niets te doen.

De ingebouwde Wi-Fi van de Xbox 360 E-console communiceert met een draadloze router.
De ingebouwde Wi-Fi van de Xbox 360 E-console communiceert met een draadloze router.

Opmerking U kunt ook een Xbox 360 draadloze netwerkadapter met de Xbox 360 E-console gebruiken. Als de draadloze router niet in de buurt van de console staat, krijgt u waarschijnlijk een beter signaal als u een draadloze netwerkadapter gebruikt. Wanneer u een draadloze netwerkadapter voor de Xbox 360 aansluit op een Xbox 360 E-console, gebruikt de console automatisch de draadloze adapter in plaats van het ingebouwde Wi-Fi.

Xbox 360 S-console

In de Xbox 360 S-console is Wi-Fi ingebouwd. Als u een draadloos netwerk hebt, hoeft u verder niets te doen.

De ingebouwde Wi-Fi van de Xbox 360 S-console communiceert met een draadloze router.
De ingebouwde Wi-Fi van de Xbox 360 S-console communiceert met een draadloze router.

Opmerking U kunt ook een Xbox 360 draadloze netwerkadapter met de Xbox 360 S-console gebruiken. Als de draadloze router niet in de buurt van de console staat, krijgt u waarschijnlijk een beter signaal als u een draadloze netwerkadapter gebruikt. Wanneer u een draadloze netwerkadapter voor de Xbox 360 aansluit op een Xbox 360 S-console, gebruikt de console automatisch de draadloze adapter in plaats van het ingebouwde Wi-Fi.

Originele Xbox 360-console

Als u een originele Xbox 360-console hebt, hebt u een Xbox 360 draadloze netwerkadapter nodig om via de console verbinding te maken met uw draadloze netwerk:

Xbox 360 draadloze N- en G-netwerkadapters
Xbox 360 draadloze N- en G-netwerkadapters

Voor meer informatie over de Xbox 360 draadloze N- en G-netwerkadapters, zie Informatie over het aansluiten van een Xbox 360 draadloze netwerkadapter.

Uw draadloze netwerkinstellingen configureren

1. Ga vanuit het Dashboard naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Volg deze stappen als u wordt gevraagd een draadloos netwerk te selecteren. Anders gaat u naar stap 4.
    1. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk.
    2. Voer het wachtwoord van het draadloze netwerk in en selecteer Done. De console zal automatisch verbinding proberen te maken met Xbox Live.
      Opmerking Als u de naam van uw draadloze netwerk niet ziet, selecteert u Advanced Options. Selecteer vervolgens Specify Unlisted Network en voer de naam van uw draadloze netwerk in. Selecteer uw type draadloze beveiliging: WEP, WPA of WPA2. Of selecteer No Security als uw netwerk geen wachtwoord heeft. De instellingen van het type beveiliging moeten overeenkomen met het type beveiliging van uw draadloze netwerk.
    3. Selecteer Configure Network.
    4. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie Wireless Mode.
      Opmerking Als draadloze modus niet beschikbaar is en u de zwarte draadloze N-netwerkadapter gebruikt, kunt u de software-installatieschijf proberen die bij de adapter wordt geleverd.
    5. Selecteer Scan for Networks.
    6. Selecteer de naam van het draadloze netwerk. Als het netwerk niet in de lijst staat, probeert u het volgende:
      1. Selecteer Specify Unlisted Network en voer de naam van uw draadloze netwerk in. (Dit wordt ook uw Service Set Identifier [SSID] genoemd)
      2. Selecteer uw type draadloze beveiliging: WEP, WPA of WPA2. Of selecteer No Security als uw netwerk geen wachtwoord heeft.
        Als u geen verbinding kunt maken met uw draadloze netwerk, probeer dan uw draadloze signaal/verbindingssnelheid te verbeteren.
      3. Voer het wachtwoord van het draadloze netwerk in en selecteer daarna Done.
        Opmerking Controleer of u het juiste wachtwoord hebt ingevoerd. Hoewel uw console met een verkeerd wachtwoord misschien wel verbinding kan maken met uw draadloze netwerk, is het mogelijk dat u een IP-adresfout krijgt wanneer u uw Xbox Live-verbinding test.
      4. Druk op B op de controller en selecteer Test Xbox Live Connection.
      5. Als u verbinding hebt met Xbox Live, ziet u dit scherm:

Opmerking Als u een foutbericht te zien krijgt wanneer u de Xbox Live-verbinding test, raadpleeg dan de Oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout voor stappen om problemen op te lossen.

1. Kies Yes als u wordt gevraagd de consolesoftware bij te werken.

Opmerking Als u een fout te zien krijgt wanneer u de consolesoftware probeert bij te werken, zie Foutcode na bijwerken consolesoftware.

Zie de Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox Live als u hulp nodig hebt om uw draadloze verbinding voor het eerst in te stellen.

Zie de Oplossing voor verbinding maken met Xbox Live als u in het verleden draadloos verbinding kon maken, maar nu geen verbinding meer kunt maken.

Zie de Oplossing voor draadloze netwerkverbinding als uw draadloze netwerk niet verschijnt onder Available Networks.

Uw draadloze netwerkinstellingen handmatig configureren

Volg deze stappen om de draadloze netwerkinstellingen voor uw Xbox 360-console handmatig te configureren.

Waarschuwing Verkeerd geconfigureerde draadloze netwerkinstellingen kunnen een negatieve invloed hebben op de prestaties van uw console. We raden aan dat alleen netwerkspecialisten deze stappen volgen, en alleen indien uw netwerk handmatig moet worden geconfigureerd om verbinding te maken met internet. In de meeste gevallen krijgt u de beste resultaten als u de automatische instellingen gebruikt.

1. Ga vanuit het Dashboard naar settings en selecteer System.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer het draadloze netwerk.

Voer uw wachtwoordzin of code in als dit wordt gevraagd en selecteer Done. Wanneer de Netwerkstatustest is voltooid, selecteert u Continue en vervolgens uw draadloze netwerk.

Opmerking Als u een foutbericht te zien krijgt wanneer u de Xbox Live-verbinding test, raadpleeg dan de Oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout voor stappen om problemen op te lossen.

4. Selecteer Configure Network. Nu kunt u uw IP-instellingen, uw DNS-instellingen, uw PPPoE-instellingen of uw MAC-adres handmatig configureren.

Zie de onderstaande stappen voor de instellingen die u wilt configureren.

Uw IP-instellingen handmatig configureren

1. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie IP Settings.
    2. Selecteer Manual onder Edit IP Settings.
      • Om uw IP-adres handmatig in te stellen, selecteert u IP Address, voert u het IP-adres in, selecteert u Done en nogmaals Done.
      • Om uw subnetmasker handmatig in te stellen, selecteert u Subnet Mask, voert u het subnetmasker in, selecteert u Done en nogmaals Done.
      • Om uw gateway handmatig in te stellen, selecteert u Gateway, voert u het adres van de gateway in, selecteert u Done en nogmaals Done.

Uw DNS-instellingen handmatig configureren

1. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie DNS Settings.
    2. Selecteer Manual onder Edit DNS Settings.
    3. Selecteer Primary DNS Server, voer het adres van de primaire DNS-server in en selecteer Done.
    4. Selecteer Secondary DNS Server, voer het adres van de secundaire DNS-server in, selecteer Done en nogmaals Done.

Uw PPPoE-instellingen handmatig configureren

1. Selecteer het tabblad Additional Settings onder Configure Network.
    2. Selecteer PPPoE settings.
    3. Selecteer User Name, voer de PPPoE-gebruikersnaam in en selecteer Done.
    4. Selecteer Password, voer het PPPoE-wachtwoord in en selecteer Done.
    5. Selecteer Service Name, voer de PPPoE-servicenaam in, selecteer Done en nogmaals Done.

Uw MAC-adres handmatig configureren

1. Selecteer het tabblad Additional Settings onder Configure Network.
    2. Selecteer Advanced settings.
    3. Selecteer Alternate Mac Address, voer het MAC-adres in, selecteer Done en nogmaals Done.

Uw hostnaam handmatig configureren

1. Selecteer het tabblad Additional Settings onder Configure Network.
    2. Selecteer Advanced settings.
    3. Selecteer Host Name, voer de hostnaam in, selecteer Done en nogmaals Done.