Problemen met de verbinding van Xbox 360 met Xbox Live oplossen

Als u problemen hebt om uw Xbox 360-console te verbinden met Xbox Live (of uw verbinding traag of van slechte kwaliteit is), zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om u te helpen.

Opmerking Controleer de status van de Xbox Live-service voor u begint met probleemoplossing van uw Xbox Live-verbinding.

Kies hieronder het scenario dat het beste past bij het verbindingsprobleem dat u ervaart.

"Ik maak voor het eerst verbinding met Xbox Live."

Als u de Xbox 360-console instelt om verbinding te maken met Xbox Live, kan de Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox 360 u begeleiden bij het instellen en testen van een bekabelde of draadloze verbinding, aanmelden bij Xbox Live en configureren van uw Xbox Live-account.

"Ik heb reeds verbinding gemaakt met Xbox Live, maar ik kan nu geen verbinding meer maken."

Als u voorheen wel verbinding kon maken met Xbox Live met uw huidige console en netwerkinstellingen, maar nu geen verbinding meer kunt maken, probeert u de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360.

"Ik krijg een foutbericht wanneer ik mijn Xbox Live-verbinding test"

Op de pagina Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360 vindt u oplossingen voor allerlei verbindingsfouten. U kunt ook door de diagnose gaan en problemen met uw console, uw netwerkhardware en uw netwerkconfiguratie oplossen.

Voordat u deze oplossing gebruikt, moet u uw Xbox Live-verbinding testen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Settings, System Settings en vervolgens Network Settings.
  3. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Kabelnetwerk voor een bekabelde verbinding.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zal de verbindingstest u tonen waar de fout is opgetreden. Deze test vertelt u ook welk soort fout het is. Noteer deze informatie en ga naar de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360 om het probleem op te lossen.

"Mijn Xbox kan mijn draadloze netwerk niet zien"

Als uw Xbox 360-console uw draadloos thuisnetwerk niet herkent of niet detecteert, gebruikt u de Oplossing voor draadloze netwerkverbinding met Xbox 360 om de oorzaak van het probleem te bepalen.

"Ik ervaar een slechte kwaliteit van streaming op Xbox Live."

Als u een slechte kwaliteit van streaming hebt wanneer u een video-app op Xbox Live gebruikt, dan is de Oplossing voor kwaliteit van streaming op Xbox 360 gericht op problemen die de verbindingssnelheid kunnen beïnvloeden of hinderen.

"Ik ervaar trage prestaties wanneer ik games op Xbox Live speel."

Als uw verbindingssnelheid een invloed heeft op online games of vertraging of andere problemen met prestaties veroorzaakt, gebruik dan de Oplossing voor trage prestaties van Xbox 360 om dat soort verbindingsproblemen aan te pakken.

"Ik kan mijn vrienden online niet horen of ik kan niet deelnemen aan een multiplayergame op Xbox Live of deze niet hosten."

Als u verbinding kunt maken met Xbox Live maar niet kunt deelnemen aan een multiplayergame of deze niet kunt hosten of als u andere gamers niet kunt horen tijdens een online multiplayergame, dan is dat waarschijnlijk te wijten aan een NAT-fout. Probeer de Oplossing voor NAT-fouten met Xbox 360 om het probleem op te lossen.

"Ik verlies regelmatig de verbinding met Xbox Live."

Als u verbinding kunt maken met Xbox Live maar uw verbinding regelmatig wordt verbroken zonder duidelijke reden, kan de Oplossing voor verbroken verbinding met Xbox 360 u helpen het probleem met de verbroken verbinding met Xbox Live aan te pakken.

"Ik heb hulp nodig met mijn netwerkhardware."

Er zijn zo veel verschillende fabrikanten en modellen van netwerkhardware (zoals modems, routers, gateways en adapters) op de markt dat er slechts zelden een enkele universele oplossing voor problemen met netwerkinstellingen en -configuratie bestaat. In onze forums met informatie over netwerkhardware hebben we informatie verzameld over tal van fabrikanten en modellen van netwerkhardware. Op deze forums kunt een oplossing vinden voor een specifiek probleem met uw instellingen.

Deze forums kunnen u ook helpen als u nieuwe netwerkhardware wilt kopen of uw netwerk voor het eerst wilt instellen. U kunt uw ervaringen ook delen met andere Xbox-eigenaars en snel oplossingen voor algemene problemen vinden.

Deze forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.