Netwerkpoorten gebruikt door Xbox Live

Port forwarding

Als u een firewall of netwerkhardware hebt, zoals een router, moet u misschien de configuratie wijzigen, zodat uw pc of Xbox 360-console kan communiceren met Xbox Live. Dit wordt soms het 'openen van poorten' of 'port forwarding' genoemd.

Voor Xbox Live moeten de volgende poorten geopend zijn:

• Poort 88 (UDP)
  • Poort 3074 (UDP en TCP)
  • Poort 53 (UDP en TCP)
  • Poort 80 (TCP)

Opmerking Als u niet kunt chatten via Video Kinect, moet u wellicht poort 1863 (UDP en TCP) openen.

Als u via uw werkplek of school op een netwerk bent aangesloten, vraagt u de netwerkbeheerder de bovenstaande poorten te openen voor Xbox Live.

Als een NAT-waarschuwing wordt weergegeven wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, leest u de pagina Fout: Uw NAT-type is ingesteld op strikt (of gemiddeld).

Port forwarding instellen

Voor informatie over het openen van poorten in uw router gaat u naar de website Port Forward. Ga naar de pagina Port Forwarding Guides for Xbox Live 360 en zoek instructies voor uw router.

Als uw router niet op de Port Forward-website wordt vermeld, neemt u contact op met uw internetprovider of de fabrikant van de router voor hulp bij het openen van netwerkpoorten.

Tip De website Port Forward is alleen beschikbaar in het Engels. Als u de website wilt vertalen, kopieert en plakt u de URL (www.portforward.com) in een vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Voor assistentie bij het openen van netwerkpoorten neemt u contact op met degene die ondersteuning biedt voor uw router, zoals uw internetprovider of de fabrikant van de router.

Routerfabrikanten

Ga naar de forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe u compatibele netwerkhardware kunt configureren.

Deze forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruik maken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.

Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door uw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende bedrijf worden geboden.

Microsoft verstrekt contactgegevens van andere fabrikanten om u te helpen technische ondersteuning te vinden. Deze contactgegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft staat niet in voor de juistheid van de contactgegevens van andere fabrikanten.

Xbox-forums

Daarnaast kunt u onze Xbox-forums bezoeken op Xbox.com. Onze Xbox-forums bieden antwoord op veelgestelde vragen en contactmogelijkheden met ervaren gamers die u graag helpen.

Deze forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruik maken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.