Aanmelden
Deze pagina delen

Xbox 360 netwerkpoorten en routerconfiguraties voor Xbox Live

Poorten doorsturen - Overzicht

Als u een firewall of netwerkhardware hebt, zoals een router, moet u misschien de configuratie wijzigen, zodat uw pc of Xbox 360-console kan communiceren met Xbox Live. Dit wordt soms het 'openen van poorten' of 'port forwarding' genoemd.

Voor Xbox Live moeten de volgende poorten geopend zijn:

• Poort 88 (UDP)
  • Poort 3074 (UDP en TCP)
  • Poort 53 (UDP en TCP)
  • Poort 80 (TCP)

Opmerking Als u niet kunt chatten via Video Kinect, moet u wellicht poort 1863 (UDP en TCP) openen.

Als u via uw werkplek of school op een netwerk bent aangesloten, vraagt u de netwerkbeheerder de bovenstaande poorten te openen voor Xbox Live.

Als een NAT-waarschuwing wordt weergegeven wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, leest u de pagina Oplossing voor NAT-fouten met Xbox 360.

Port forwarding instellen voor Xbox 360

Informatie over het openen van poorten in uw router kunt u ook vinden op de website Port Forward. Ga naar de pagina Port Forwarding Guides for Xbox Live 360 van de site en zoek instructies voor uw router.

Als uw router niet op de Port Forward-website wordt vermeld, neemt u contact op met uw internetprovider of de fabrikant van de router voor hulp bij het openen van netwerkpoorten.

Opmerking De website Port Forward is alleen beschikbaar in het Engels. Als u de website wilt vertalen, kopieert en plakt u de URL (www.portforward.com) in een vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Routers configureren voor Xbox 360

Ga naar de forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe u compatibele netwerkhardware kunt configureren.

Opmerking De forums zijn alleen in het Engels beschikbaar. Als u de berichten in de forums wilt vertalen, kopieert en plakt u de URL's in een vertaalprogramma als Bing Translator.

Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door uw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende bedrijf worden geboden.

Microsoft verstrekt contactgegevens van andere fabrikanten om u te helpen technische ondersteuning te vinden. Deze contactgegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft staat niet in voor de juistheid van de contactgegevens van andere fabrikanten.

Xbox-forums

Daarnaast kunt u onze Xbox-forums bezoeken op Xbox.com. Onze forums bieden antwoord op veelgestelde vragen, evenals contactmogelijkheden met ervaren gamers die u graag helpen.

Opmerking De forums zijn alleen in het Engels beschikbaar. Als u de berichten in de forums wilt vertalen, kopieert en plakt u de URL's in een vertaalprogramma als Bing Translator.