Fout: "Xbox 360 draadloze adapter is aangesloten, maar niet geconfigureerd"

Overzicht

Wanneer u de Xbox Live-verbinding test, ziet u het volgende foutbericht:

An Xbox 360 Wireless Adapter is connected but not configured.

Probeer de stappen voor instellen op deze pagina om de fout op de lossen.

De draadloze instellingen configureren

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.

2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.

3. Selecteer Netwerkinstellingen.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk, voer (indien nodig) het wachtwoord van uw draadloze netwerk in en selecteer Test Xbox Live Connection.

Opmerking Als u het wachtwoord van uw draadloze netwerk niet weet, zie Het wachtwoord van uw draadloze netwerk zoeken.

• Ga verder met de volgende stap als de naam van uw draadloze netwerk niet wordt gevraagd.

5. Selecteer Configure Network.

6. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie Wireless Mode.

7. Selecteer Scan for Networks.

8. Selecteer de naam van het draadloze netwerk. Als de naam van uw draadloze netwerk niet in de lijst staat, selecteert u Specify Unlisted Network en voert u de naam van uw draadloze netwerk in.

9. Voer het wachtwoord van het draadloze netwerk in en selecteer daarna Done.

10. Druk op B  op uw controller en test de verbinding opnieuw.

Als u een ander foutbericht te zien krijgt, zie dan Fout- en statuscode zoeken voor hulp.

Het wachtwoord van uw draadloze netwerk zoeken

U kunt uw draadloze netwerkwachtwoord vinden op verschillende plaatsen.

Als uw internetserviceprovider (ISP) u een draadloze router heeft geleverd, staat het wachtwoord wellicht op een etiket op de router. Een draadloos wachtwoord staat soms vermeld als:

• Beveiligingssleutel (Security Key)

• Draadloze sleutel (Wireless Key)

• WPA-sleutel (WPA Key)

• WEP-sleutel (WEP Key)

Of u kunt ook kijken in de documentatie bij uw router of degene die de router heeft ingesteld vragen om het wachtwoord te bepalen.

Uw draadloze netwerkwachtwoord zoeken op een computer met Windows 7

Als uw computer reeds is aangesloten op uw draadloze netwerk, kunt u het wachtwoord op deze manier opzoeken:

1. Klik op uw computer op de indicator van de draadloze signaalsterkte in het systeemvak onderaan rechts.

De indicator van de signaalsterkte van het draadloze netwerk is benadrukt in de taakbalk.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en selecteer Eigenschappen.

Een schermopname toont het contextmenu voor een draadloos netwerk, met de opdracht Eigenschappen geselecteerd.
  1. Klik op de tab Beveiliging.

2. Selecteer het aanvinkvakje Tekens tonen om het wachtwoord weer te geven.

Een schermopname toont het dialoogvenster Eigenschappen Draadloos Netwerk, met het tabblad Beveiliging geopend en het keuzevakje 'Tekens tonen' geselecteerd.

Het wachtwoord zoeken op de pagina voor instellen van een router

Het wachtwoord van uw draadloze netwerk kan op de webpagina voor instellen van uw router staan. Zo vindt u dit:

1. Start de webbrowser.

2. Typ het standaard IP-adres van uw router of gateway en druk op ENTER.

In de URL-balk in Internet Explorer staat een voorbeeld van een standaard IP-adres voor een router.

Hier volgen de standaard IP-adressen van enkele fabrikanten van routers/gateways.

Fabrikant Standaard IP-adres
Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-Link

192.168.0.1

NetGear

192.168.0.1
192.168.1.1

Als de fabrikant van uw router niet in de tabel staat, kijkt u in uw router-/gatewaydocumentatie of op de website van de fabrikant voor hulp.

1. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router of gateway en klik op OK.

Opmerking Als u zich niet kunt aanmelden, zoekt u in de documentatie van uw router naar een standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Wanneer u bent aangemeld, krijgt u de configuratiepagina van uw router of gateway te zien.

3. Zoek het gedeelte met draadloze instellingen, zoek naar de wachtwoordzin of WEP-, WPA- of WPA2-wachtwoord.

Opmerking Als u problemen hebt met de configuratie van uw router of gateway, neemt u contact op met de hardwarefabrikant of gaat u naar diens website.