Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren

Uw Xbox One- of Xbox 360-console of Kinect-sensor laten repareren is kinderspel. Volg de procedure in dit artikel om uw Xbox-product te laten repareren, zodat u weer kunt gamen.

Reparatie Xbox

Uw Xbox-product registreren

Om een reparatie van een Xbox-console of een Kinect-sensor aan te vragen, moet u het product eerst registreren. Zie:

De garantiestatus controleren

U vindt de garantie voor uw geregistreerde apparaten in het Xbox Onlineservicecentrum. Als uw apparaat nog binnen de garantie valt, zijn reparaties gratis. Als uw apparaat niet meer binnen de garantie valt, worden u reparatiekosten aangerekend. U kunt de prijzen voor reparaties vinden bij het Xbox Onlineservicecentrum.

Een serviceorder aanvragen

Dat doet u als volgt:

1. Meld u met de gegevens van uw Microsoft-account aan bij het Xbox Onlineservicecentrum.
  2. Klik op Probleem met een apparaat op het startscherm. Als u al op de pagina Apparaatbeheer bent, klikt u op Service aanvragen.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw aanvraag van een serviceorder te voltooien.

Wanneer het Xbox Onlineservicecentrum uw aanvraag ontvangt, zal het servicecentrum u een serviceaanvraagnummer en een e-mail ter bevestiging van het order sturen.

Als u na 24 uur nog geen e-mail met de bevestiging hebt ontvangen, kijkt u in de map Ongewenst of de spamfilter van uw e-mailprogramma. Als u de e-mail ook niet vindt in de map Ongewenst of bij de spamberichten, neemt u contact op met Xbox Support.

Stuur ons uw product

Belangrijk Verwijder alle accessoires van de Xbox-console of Kinect-sensor.

U ontvangt nog een e-mail als antwoord op uw serviceaanvraag met instructies voor verzending of aflevering. Volg de instructies.

Wij repareren uw product

Wanneer we uw product hebben ontvangen in ons servicecentrum, is de gemiddelde reparatietijd 10 tot 14 dagen, inclusief verzending.

Advance Exchange

Wilt u sneller weer gamen? Via de serviceoptie Advanced Exchange kunt u een vervangend product ontvangen voordat u uw niet-werkend product opstuurt. Er zijn wat belangrijke dingen die u moet weten over Advance Exchange:

• Deze service is op dit moment alleen beschikbaar in de volgende landen:
    • Verenigde Staten
    • Canada
    • Oostenrijk
    • België
    • Tsjechië
    • Denemarken
    • Finland
    • Frankrijk
    • Duitsland
    • Griekenland
    • Hongarije
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Slowakije
    • Spanje
    • Zweden
    • Zwitserland
    • Verenigd Koninkrijk
  • Er zijn servicekosten van toepassing.
  • U moet uw creditcardgegevens opgeven voor Advance Exchange. We zetten een bedrag ter waarde van het product vast op uw creditcard.
  • Voor deze procedure is een hogere mate van controle ter beveiliging nodig. We vragen u specifieke informatie te geven over uw account en het apparaat dat u wilt laten repareren.
  • U bent verantwoordelijk voor het opsturen van het niet-werkend product binnen 14 dagen nadat u het vervangende product hebt ontvangen, om te voorkomen dat het bedrag wordt afgeschreven van uw creditcard.

Advance Exchange aanvragen

Neem contact op met Xbox Support om Advance Exchange aan te vragen en te zien of u ervoor in aanmerking komt.